U izradi strategija održivog razvoja grada

KRIŽEVCI – Jedan od poslova na koji će u idućim mjesecima zaposlenici Križevačkog poduzetničkog centra utrošiti ponajviše radnog vremena, izrada je Strategije održivog razvoja grada do 2015-te godine. Sveobuhvatan strateški dokument treba dati odgovore kako povećati konkurentnost i ekonomsku snagu grada, te kako podići kvalitetu života više od 22000 stanovnika u 60 većinom ruralnih križevačkih naselja. Pri tom će se svakako računati i na vjerojatno skoru mogućnost korištenja pristupnih euro fondova.
– Strategija bi trebala obuhvatiti sva područja, od gospodarstva, obrazovanja,  zdravstva i drugog i kroz programe koje bi eventualno Europska unija ponudila cilj je potaknuti razvoj grada, kaže direktorica KPC-a Kristina Vrhovec-Žohar.

A dva projekta prekogranične suradnje izrađena u KPC-u već su odobrena.
– Prvi je program People to people, vezan uz promidžbu zajedničke kulturne baštine u graničnoj regiji Križevci – Pečuh, a drugi je projekt Agroinc, to je jedno zajedničko istraživanje za razvoj poljoprivredno-prehrambenog poslovnog inkubatora u Hrvatskoj i Mađarskoj, pojasnila je Vrhovec-Žohar.

Eurointegracije prožimaju i druga područja rada Križevačkog poduzetničkog centra, pa su njegove djelatnice nedavno u Svetom Ivanu Žabnu predstavile programe i natječaje Europske Unije za osnovne škole.Prezentaciji je prisustvovalo 40-tak učitelja tamošnje Osnovne škole Grigor Vitez, a namjera je bila da se škola malo aktivnije uključi i aplicira na određene projekte te tako kroz euro-sredstva riješi primjerice opremanje škole ili nekakav program koji bi htjela provoditi.Iako smo tek u travnju, direktorica KPC-a Kristina Vrhovec-Žohar kaže da su već počele i prve pripreme za županijski Obrtnički i gospodarski sajam, koji će se u studenome održati po 13. put. Također, u izradi je Poduzetnički vodič i internet stranica prigorje biz, koji bi bitnim informacijama poduzetnicima trebali olakšati pokretanje poslovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.