Osnovci ‘Prometnom učilicom’ do znanja i nagrada

Danas točno u podne preko Interneta kreće natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Hrvatskoj. Riječ je o web-projektu “Prometna učilica”, koji i ove godine provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i tvrtkom Markot.tel, a uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARneta. Sve do 30. travnja osnovnoškolci Hrvatske će kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja tematski obraditi kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla.

– Za pristup sadržaju potrebno je imati korisničko ime i lozinku u sustavu AAI@EduHR sustavu, koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora, odnosno tajnika u osnovnim školama, istaknula je u objavi za javnost djelatnica MUP-a Mirela Škvorc.
Ispiti iz prometnih propisa će se provoditi posljednje tri srijede u ožujku i travnju, a najuspješniji učenici će osvojiti prijenosno računalo i bicikl sa zaštitnom kacigom (1. mjesto) te bicikle sa zaštitnom kacigom (2.-10. mjesto). Bodovat će se rezultati samih ispita, ali i sveukupna aktivnost na „Prometnoj učilici“, poput pregleda poučnih sadržaja te uspješnosti u rješavanju vježbi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.