Oporba i vladajući o kadrovskim stanovima

KRIŽEVCI – Sjednica križevačkog Gradskog vijeća ponovno je bila prilika za dokazivanje svekolikih razlika u stavovima oporbenog bloka SDP-HNS i vladajućih na čelu s HSS-om i HDZ-om. Većina važnijih odluka tijekom trosatnog zasjedanja gradskog parlamenta usvojena je uz nekoliko suzdržanih i glasova protiv, a tako je bilo i prilikom odlučivanja o uvjetima, mjerilima i postupku iznajmljivanja gradskih stanova. Prvom križevačkom SDP-ovcu Ivanu Knoku zasmetala je stavka prema kojoj, na prijedlog Povjerenstva, gradonačelnik može godišnje dati tri stana u najam osobama s deficitarnim strukama. Naime, Knok smatra da bi o kriterijima za dodjelu kadrovskih stanova ipak moralo odlučivati Gradsko vijeće.
– Inače bi se moglo desiti, jer nemamo kriterije, da svake godine po tri stana gradonačelnik, neću sad komentirati po ljepoti ili čemu već, udijeli nekome kao kadrovski stan, rekao je I. Knok.

A gradonačelnik Branko Hrg odgovor je započeo gorkom tvrdnjom o odnosu vladajućih i oporbe.
– Očito je uloga gradonačelnika u ovome gradu da pojedini vijećnici na Gradskom vijeću po njemu ‘peru’ i da ga se gleda na način da baš sve pogrešno radi. Ako smatrate da Povjerenstvo nije dovoljno sposobno, nemam ništa protiv da Gradsko vijeće odlučuje o uvjetima dodjele stanova, pa čak niti da ih ono i dijeli. Što se mene tiče, svaki put kad neki kadrovski stan treba dodijeliti, nek se saziva Gradsko vijeće, pa neka ono o tome odlučuje. Bit će to vrlo interesantno, uzvratio je B. Hrg.

Za sada je jedino odlučeno da dio stanova bude na raspolaganju liječnicima koji bi htjeli doći raditi u križevačku ispostavu Hitne službe, naveo je gradonačelnik Hrg, ali i dodao da na natječajima, makar se nudio i stan, zainteresiranih nije bilo. A ako se ipak pojave, teško da će biti vremena sazvati gradske vijećnike, zaključio je Hrg.
Na sve to Ivan Knok je zatražio repliku i kazao da je njegov prijedlog bio samo to da Gradsko vijeće treba propisati kriterije za dodjelu kadrovskih stanova. Prebrojavanje pak ruku u zraku pokazalo je dva suzdržana glasa, tri protiv odluke i njih 12 za.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.