Križevački kuglači uhvatili priključak s vrhom ljestvice

Križevački su kuglači u 19. kolu 3. HKL regije sjever upisali i 12. pobjedu, od čega 4. u nizu. U “svojoj” su kuglani u Koprivnici svladali momčad KK “Zanatlija” iz Čakovca i s nova dva upisana boda uhvatili priključak s vrhom ljestvice. Već je poznata činjenica da su koprivnička i čakovečka kuglana potpuno različite i sukladno tome Međimurci u Koprivnici nisu trebali imati prevelike izglede. Ne bi ih niti imali da su Križevčani ekipa koja može ovakve susrete rutinski privesti kraju. Nažalost, s tek jednim treningom tjedno, kuglači križevačkog kluba skloni su oscilacijama od utakmice do utakmice i upravo je to zakompliciralo i ovu utakmicu.  

Prva “Elektrina” trojka nije uspjela u startu potopiti sve nade gostiju. Posavec (541) gubi poen zbog 3 srušena čunja manje od protivnika. Marijan Kirin ruši skromnih 515 čunjeva što je ipak bilo dovoljno za poen i zalihu od 52 čunja.
Sanković nikako ne pronalazi igru te nakon bačenih 60 kugli i srušenih 246 čunjeva izlazi iz igre. Knapić koji ulazi kao zamjena još je neraspoloženiji i u preostalih 60 hitaca ruši 226 čunjeva. Ukupno premalo za konkuriranje protivniku koji se također nije iskazao rezultatom.
Drugoj križevačkoj trojki ostao je teži zadatak od očekivanog, jer iako su imali 21 čunj prednosti, morali su nadoknaditi zaostatak od 2:1 u poenima.
Dejan Kirin, bez obzira na to što igra pod temperaturom, ruši odlična 544 čunja i uvjerljivo osvaja poen. Horvat s neshvatljivo loših 466 gubi poen od tek neznatno boljeg protivnika, što otvara mogućnost protivnicima da uhvate i bod. Srećom, 533 Tkalecova čunja bila su dovoljna za još jedan igrački poen, čime je utakmica završila pobjedom “Elektre“ Križevci s ukupnih 5:3 (3071:3011).
“Elektra” i “Zanatlija” su prije ove utakmice imali jednaki broj bodova, pa ova pobjeda nad izravnim konkurentom za plasman ima još veće značenje.

(ljestvica: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/44/19.%20kolo.pdf)

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.