Skupština ‘petogodišnjaka’ – P.O.I.N.T. ide dalje

Prošlog je petka u Križevcima održana redovna godišnja skupština udruge P.O.I.N.T. koja je u rujnu prošle godine obilježila pet godina aktivizma i djelovanja u lokalnoj zajednici i šire. Zbog slavljeničke prigode sjednica je održana u Gornjevinskoj kleti, na kojoj su u jednosatnom službenom dijelu predstavljeni izvještaji o radu udruge u protekloj i planovi za tekuću godinu.

U godišnjem izvještaju za 2009. predsjednik udruge mr.sc. Hrvoje Belani sažeo je aktivnosti i rezultate postignute na desetak glavnih projekata, poput humanitarne akcije Five4Kids ili nezavisnog portala Križevci.info. Članovi skupštine također su upoznati s tijekom Priprema za državnu maturu 2010. godinu, novog projekta o kojem ih je izvijestio voditelj projekta Mario Rajn, inače potpredsjednik Gradskog savjeta mladih.

Financijski plan premašen 60%

Uz izvještaj o radu P.O.I.N.T.-ovcima je predstavljen i financijski izvještaj za 2009. kojim je iskazano da je udruga u prošloj godini uprihodila 63.585,00 kuna, čime je iznos planiran na prošloj skupštini u konačnici premašen za čak 60%. Gotovo pola proračuna namjenski je utrošeno na realizaciju jubilarnog 5. međunarodnog Culture Shock Festivala, zahvaljujući donacijama Ministarstva kulture, Koprivničko-križevačke županije te, u manjem dijelu, Grada Križevaca.

U 2010. godinu je prenesena čak četvrtina ostvarenih prihoda, što predstavlja iznos odobren krajem prošle godine od Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah”, a namijenjen financiranju budućih aktivnosti građanske inicijative “Ne križaj Križevce”. Tako je udruga ispunila glavni cilj iz strateškog plana za razdoblje 2009.-2010. da postane lokalni centar podrške građanima i inicijativama.

Novi počasni član Saša Živković

Nakon prihvaćanja godišnjih izvještaja, članovi udruge su razmotrili prijedlog upravnog odbora te u počasno članstvo jednoglasno primili profesora likovne kulture i civilnog aktivista Sašu Živkovića. Živković se tako pridružio popisu petero članova koji su zalaganjem, vlastitim resursima i trudom promovirali akcije koje provodi udruga i vrijednosti koje su zapisane kao misija i vizija P.O.I.N.T.-a.

Skupština je zatim razmotrila te prihvatila akcijski i financijski plan za ovu godinu, gdje je zaključeno da će se raditi na daljnjem podizanju kvalitete postojećih projekata, kao i produbljenju suradnje na novim projektima s gradskim ustanovama. Članovima će se i dalje pružati stalna podrška u neformalnoj naobrazbi i ohrabrivati na stručni rad u civilnom sektoru. Za ugodno druženje i razmjenu ideja u drugom, neformalnom dijelu skupštine pobrinuli su se sponzori Gornjevinska klet i Art ugostiteljstvo.

Nekoliko crtica iz povijesti

Inicijativni odbor za osnivanje udruge P.O.I.N.T. sastao se u srpnju 2004. na ljetnoj terasi slastičarnice u centru grada, a osnivačka skupština, kojoj je prisustvovalo dvanaest članova, održana je 3. rujna iste godine u Podrumskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Prvi predsjednik udruge bio je Viktor Prevarić, koji je nakon godinu dana odstupio s dužnosti zbog privatnih obaveza. Udruga danas broji 33 redovna i 6 počasnih članova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.