Župan obišao (g)radilišta u Križevcima i Đurđevcu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren obišao je dva važna objekta u našem kraju, na kojima su u tijeku radovi. U Križevcima se, u pratnji gradonačelnika Branka Hrga, uvjerio kako teku radovi na adaptaciji 125 četvornih metara prostora u koji će se smjestiti medicinsko-biokemijski laboratorij tamošnjeg Doma zdravlja, a koji sada radi u staroj montažnoj i derutnoj zgradi. Županija je, kaže Koren, u ovogodišnjem proračunu osigurala 600 tisuća kuna za te radove.

– U tijeku adaptacije uvidjeli da postoje određene potrebe za dodatnim ulaganjem na fasadi tog objekta, kao i da je nužna zamijena dijela krovišta, tako da će se investicija popeti negdje na 700 tisuća kuna, rekao je župan Koren.

Do sada je županija uložila 13 milijuna kuna u zgrade hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine u križevačkoj ispostavi Doma zdravlja, a nakon laboratorija na red će doći uređenje fizikalne medicine. I taj je prostor obišao župan Darko Koren, jer je tamo Udruga invalida Križevci donirala dva vrijedna aparata – ginekološki stol u postojećoj ginekološkoj ambulanti te uređaj Duo 200 koji služi u fizikalnoj terapiji.

U pratnji gradonačelnika Mladen Roštana župan Darko Koren obišao je i gradilište školske sportske dvorane pri OŠ ‘Grgura Karlovčana’ u Đurđevcu čiju je gradnju, vrijednu 13,5 milijuna kuna, lani počeo virovski Gratit. Dvorana za više od 700 učenika bit će površine 1700 četvornih metara, a osim za nastavu tjelesnog odgoja.

– Ona će omogućiti da se uređenjem dodatnih učionica, dakle iz postojeće priručne dvorane za tjelesni odgoj da se one urede i omoguće rad škole u jednoj smjeni, naglasio je D. Koren.

Za prvu fazu, ‘do pod krov’, 5,5 milijuna kuna osigurala je Županija, Grad Đurđevac 1,5 milijuna kuna, a za nastavak radova novac će se, prema Korenovim riječima, osigurati sljedeće godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.