Proslavljena prva godišnjica rada bibliobusne službe

KRIŽEVCI – Veselim programom na pozornici Strossmayerovog trga u Križevcima proslavljen je prvi rođendan bibliobusne službe Gradske knjižnice ‘Franjo Marković’. Kako je uz prvu godinu rada knjižnice na kotačima raspisan i istoimeni natječaj za najbolje učeničke literarne i likovne radove, proslava je bila prilika za proglašenje najuspjelijih, a tko su doznajemo od ravnateljice križevačke knjižnice Marijane Janeš Žulj:
– Grupni rad nazvam Bibliobus koji su napravili učenici Područne škole Sveti Petar Čvrstec proglasili smo najboljim. Oni su napisali jednu pjesmicu gdje su prva početna slova BIBLIOBUS, dakle akrostih i to je bilo jako lijepo, a to su i pročitali na pozornici. Njihova učiteljica je Mirela Tuk.

A među likovnim radovima izdvojio se prekrasan bibliobus od kaširanog papira, kojeg je napravila Područna škola Bočkovec i to svi učenici od prvog do četvrtog razreda. Njih je 15-ak i učiteljica im je Ljiljana Picig. Među 22 stajališta knjižnice na kotačima odabrana je i nagrađena i najčitateljica, a to je Ljiljana Vrbančić iz Područne škole Trema. Ona se može podičiti s rekordnih 169 posuđenih knjiga u 2009. godini. Na pozornici središnjeg križevačkog trga kako je na rođendanu i red nije nedostajala ni torta, priređena je šetnja kroz grad i upoznavanje s njegovim znamenitostima, a za kraj u Hrvatskom domu za sve je odigrana predstava Karela Čapeka ‘Dašenjka’.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.