Djeca će nam biti ugrožena ako će morati izići na cesti

Smije li ravnateljica škole roditeljima zabraniti da automobilima dolaze pred školsku zgradu radi ostavljanja svoje djece? Ona tvrdi da je to radi sigurnosti djece, dok otac učenika 1. razreda OŠ Vladimir Nazor u Križevcima kaže da će takav potez izazvati suprotan efekt jer će djeca biti manje zaštićena. Javio nam se, naime, roditelj (želi ostati anoniman), koji u srijedu ujutro nije mogao autom ući na školsko parkiralište.

 

– Domar je bio vani na ulazu i vikao: “Stani!”. Kazao mi je kako je ravnateljica rekla da više ne pušta aute – radi sigurnosti djece. Mene je to začudilo jer parkiralište je veliko bar 500 kvadrata, a ja sam autom tamo ionako samo 10 sekundi, niti ne gasim motor – kazuje nam otac, dodajući da nije jedini roditelj s takvim iskustvom. Pita se zar bi trebao sina ostavljati na cesti, na strmini, da sam ide do ulaza u školu. Tek tada, tvrdi, bit će nezaštićen jer onamo prolaze i školski autobusi i ostala vozila iz naselja.

Ravnateljica Sanja Petranović, na toj funkciji oko mjesec dana, objašnjava pak da je zaista naložila redaru da upozorava vozače da ne smiju dolaziti autom.

– Odluka je Učiteljskog vijeća da se poduzmu takve mjere i da im se zapriječi ulaz, jer je parkiralište za osoblje škole i okretište za autobuse, kojih po 3 ujutro i oko 12 sati dovoze djecu. Baš smo neki dan imali situaciju da je curica skoro stradala jer je išla iza autobusa dok je naišao auto. Neka roditelji djecu ostave na zebri ili pred parkom pa se s njima prošeću do ulaza – navodi S. Petranović.

Zabrinuti otac s tim se ne miri pa kaže da je obavijestio i ministarstvo, koje će u školu poslati inspekciju.

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.