Križevci idu u natjecanje HTZ-a za najuređeniji mali grad

KRIŽEVCI – Temeljitim ‘umivanjem’ središta grada Križevaca, u prosincu završenim preuređenjem koje je dalo sasvim novo lice Strossmayerovom i Nemčićevom trgu, rastu i apetiti da novim izgledom stare gradske jezgre ne budu zadovoljni samo Križevčani, već da se pozamašna investicija od preko 13 milijuna kuna okruni i ponekim priznanjem izvana. Stoga su gradska vlast i Turistička zajednica odlučili natjecati se u izboru za najuređeniji mali grad koji tradicionalno provodi Hrvatska turistička zajednica.
– Križevci su zaista puno toga napravili, uredili su svoju staru gradsku jezgru, te dobili jedan drugačiji izgled. Istina je da su naši parkovi još mladi, trebaju se kroz buduće godine razvijati, međutim mislimo da imamo dovoljno snage i lijepih detalja da bi se mogli natjecati u kategoriji najljepši mali grad, objasnila je direktorica križevačke TZ Vlasta Kliček.

S proljećem će se djelatnici Komunalnog poduzeća dodatno potruditi na uređenju i čistoći gradskog središta, no Kliček se slaže i da je trenutno ponajveći nedostatak u turističkoj ponudi Križevaca njezin ugostiteljski dio. Naime, u središtu grada nema restorana.
– Čim turistu kažete ‘moraš ići ravno, pa lijevo, pa onda desno’ – to više nije to. Najvažnija ponuda mora biti na glavnoj ulici i to nam nedostaje. Nedostatak restorana, ugostiteljske ponude odnosno dobre ponuda križevačke kuhinje po kojoj smo bili poznati, to nam je u ovom trenutku veliki minus, priznala je V. Kliček.

Nedostatku gastro ponude treba dodati i oronuli izgled gradskog hotela te još nekoliko pročelja koja vape za novim nanosima žbuke. Ipak, direktorica križevačke Turističke zajednice Vlasta Kliček vjeruje da ima vremena za potrebne dopune i popravke, a ne sumnja da će dodatan vjetar u leđa natjecanju za prestižan naslov najuređenijeg malog grada dati i podjela priznanja sugrađanima koji su se istaknuli u uređenju svojih balkona, vrtova i okućnica, a koja će se održati početkom ožujka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.