U antikorupcijskoj akciji ‘Petlja’ optuženo 11 osoba zbog malverzacija s vozačkim ispitima

U ANTIKORUPCIJSKOJ akciji “Petlja” Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv 11 hrvatskih državljana zbog primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te zbog protuzakonitog posredovanja. Naime, radi se o rezultatu antikorupcijske akcije usmjerene na kupnju vozačkih ispita B kategorije u autoškoli u Križevcima.
Među optuženima su vlasnik autoškole i instruktor vožnje u Križevcima. Vlasnik i instruktor vožnje u autoškoli, optuženi su da su se 2008. godine u Križevcima više puta dogovorili s polaznicima te autoškole, da će im za 100 do 200 eura osigurati upis prolazne ocjene na vozačkim ispitima bez obzira na stvarno pokazano znanje i vozačke sposobnosti.
Petero okrivljenika dalo je zatražene iznose, a instruktor vožnje je dobiveni novac predavao vlasniku autoškole, a on ispitivačima Hrvatskog autokluba. Kad su primili novac, trojica okrivljenih ispitivača polaznicima su upisali prolazne ocjene bez obzira na rezultate na vozačkim ispitima, a četvrti ispitivač upisao je jednom polazniku prolaznu ocjenu bez ikakve nagrade.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.