Kešer smatra da je blog razlog njegove smjene

Unatoč tome što je smijenjen s mjesta predsjednika Županijske organizacije Demokratskoga centra, Mladen Kešer iz Kalničkog Potoka ide dalje. U novome priopćenju svim medijima pojašnjava zašto ga je predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt smijenila i kaže: “Razlog je moj blog: mladenkeser.bloger.hr. i to što sam se suprotstavio da budem 2. na listi Demokratskog centra iza gospođe iz Pantovčaka meni nije jedini cilj Sabor.”

Odlukom stranačke središnjice raspušten je cijeli Županijski odbor DC-a Koprivničko-križevačke županije na čelu s Kešerom, s objašnjenjem da je došlo do političke pasivnosti, odlaska dijela članova. Kešer smatra smiješnim navod da se politika koristila za ostvarivanje osobnih interesa jer je to po njegovome nemoguće u stranci koja nema svoje predstavnike na lokalnoj i državnoj razini.

O sebi će prilikom ovoga obraćanja javnosti reći da ima stavove koji podrazumijevaju i konstruktivni pristup društvenoj stvarnosti. Kešer drži da “nije poslanje političara kritizirati pod svaku cijenu nego zastupati određena načela koja podrazumijevaju kritiku vladajućih struktura, kad čine nešto suprotno tim načelima i javnu pohvalu, odnosno solidariziranje sa onim odlukama vladajućih struktura koje uistinu promiču javno dobro.”
Mladen Kešer, koji je jednom već izašao (ili je izbačen) iz jedne stranke (HSS-u se 2004. nije svidjelo što se kandidirao za predsjednika države umjesto da kao stranka podrži Stjepana Mesića) ne govori o smjeni već o razilaženju s DC-om, držeći da je njegovo stajalište spram privatizacije Karlovačke industrije mlijeka (KIM), koje je opširno izložio na svom blogu, bilo prijelomna točka toga razlaza.

Najzad želi novom vodstvu županijskog DC-a vruću političku zimu, najavljujući da će on osobno i dalje bezrezervno zastupati interese Prigorja, Podravine i Bilogore, u čemu “me može spriječiti”, zaključuje, “jedino dragi Bog.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.