Arsen, Gabi i Matija oduševili Križevčane

Puna dva i pol sata kao u mladenačkim danima kad je prvi put gostovao u Križevcima, Arsen Dedić je, uz suprugu Gabi Novak i sina Matiju Dedića sinoć u Velikoj dvorani Hrvatskog doma ‘prikovao’ za stolce tristotinjak gledatelja.
Dvorana je bila ispunjena zvukovima poznatih pjesama koje je pjevala Gabi podsjetivši publiku na melodije koje su obilježile njenu karijeru, ali i povijest kvalitetne hrvatske zabavne glazbe. Treći glazbenik iz obitelji, Matija Dedić, mogli bismo reći već stalni gost Križevaca, pokazao je zašto je među cijenjenijim pijanistima u Hrvatskoj, svirajući skladbe džezerskog izričaja, ali i prateći majku u intimističkim pjesmama.

Govoreći o svojim iskustvima s liječenja u Padovi, Arsen se našalio na svoj račun, čitajući i recitirajući svoje pjesme ispunjene ironijom, "staračkim" cinizmom, spominjući kako je "započeo tjedan borbe protiv mladosti".
Kao u najboljim danima Arsen je pjevao, svirao na glasoviru, recitirao stihove iz 23 objavljene zbirke pjesama, ne pokazujući nimalo da je prije nešto više od tri godine pretrpio tešku bolest.
Britkim humorom bile su ispunjene i njegove najave izvedbi uglazbljenih stihova njegovih prijatelja pjesnika, a muziciranje i interpretiranje pjesama prepoznatljivim arsenovskim vokalom izmamile su buran pljesak.
Koncert je bio dar grada i Pučkog otvorenog učilišta Križevčanima, a dobrovoljni prilog posjetitelja u iznosu od 6009 kuna namijenjen je nabavi kombi vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju koja polaze križevački Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.