Križevčani raspravljali o startupima i perspektivi Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci

Prošlu je subotu u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima održana 3. ovogodišnja Križevačka tehnološka večer, dvosatni poslovno-tehnološki događaj koji organizira Inicijativa križevačkih informatičara i tehnologa. I treću subotu zaredom u dvorani se tražilo mjesto više, a bilo je posjetitelja i izvan Križevaca. Križevačke tehnološke večeri održavaju se uz potporu Grada Križevaca i suorganizaciju Ureda gradonačelnika Marija Rajna.

– Dvorana je ponovno bila puna, a atmosfera najbolja do sad, istaknuo je Ivan Srbljinović iz Inicijative križevačkih informatičara i tehnologa, napomenuvši da je ovaj put nakon svih predavanja održana tribina na kojoj je publika mogla dobiti odgovore na sva postavljena pitanja. Posjetitelji su pitanja mogli postavljati i anonimno putem web aplikacije slido.com, kao i glasati za postavljena pitanja, koja je zatim moderator Tomislav Tenodi upućivao predavačima i organizatorima.

Tihomir Hodak, direktor Križevačkog poduzetničkog centra i voditelj Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, održao je predavanje o ulozi informacijskih tehnologija u poslovanju. Publika je pokazala puno interesa za temu Matije Preleca koji je pojasnio što je to startup, istaknuo osnovne greške koje pokretač startupa može učiniti te ispričao neke zanimljivosti iz svijeta startupa.

Nakon njega je Maja Krušić približila publici vezu logopedije i tehnoloških područja, odnosno kako tehnologija može pomoći ljudima sa složenim komunikacijskim potrebama. Zadnje predavanje održao je Tomislav Pavlic, predavač na stručnom studiju mehatronike u Bjelovaru, predstavivši svoje i radove svojih studenata te predloživši pokretanje Dana inovativnih ideja u Križevcima. Voditeljica 3. Križevačke tehnološke večeri bila je Zrinka Zagorec.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.