Vožnja brdskim biciklima privlačna je lokalcima, ali i gostima Križevaca

Da je nabava bicikala za križevačku Turističku zajednicu bila pun pogodak, dokazuju podaci o njihovom korištenju. Naime u samo tri tjedna,dok je većina Križevčana negdje na morskim destinacijama, bicikli su posuđeni 40 puta.

– Jako smo zadovoljni odazivom. Svaki dan su bicikli vani, evo upravo su dva vraćena. Ljudi su uglavnom zadovoljni, par ih se žalilo da je sic pretvrd, ali većini se dopadaju pogotovo ovi električni. Neki ih rezerviraju unaprijed kako bi bili sigurni da će ih moći koristiti točno kada to žele – rekla je direktorica ureda Turističke zajednice Olinka Gjigaš.

Nakon uređenja i izgradnje pješačko-biciklističkih staza u sklopu projekta “Cyclo-Net – Širenje prekogranične cikloturističke mreže” grad je krajem srpnja dobio osam brdskih bicikala, od kojih su četiri hibridna. Namijenjeni su Križevčanima, ali i turistima za lakše kretanje po gradu i upoznavanje znamenitosti.

– Krajem srpnja u gradu su boravili gosti iz Amerike, bili su oduševljeni i nisu se mogli načuditi da je najam bicikala besplatan- ispričala je Gjigaš i najavila kako će Križevci uskoro dobiti i prve ciklovodiče.

Najam vozila na dva kotača vrlo je jednostavan, korisnik uz identifikacijski dokument treba samo potpisati ugovor o najmu i bicikl ima pravo koristiti 24 pa čak i 72 sata. Kroz grad i okolicu označeno je 300-tinjak biciklističkih ruta s uređenim odmorištima. Direktorica turističkog ureda otkrila nam je kako je na unajmljenim vozilima nekoliko iskusnijih biciklista odradilo prilično zahtjevne dionice, no svi su se, srećom, uspjeli i vratiti.

– Mi smo tranzitna destinacija, u posljednje vrijeme u grad dolazi sve više biciklista, a među njima i dosta stranaca. Iz turističke perspektive, ovo definitivno za Križevce nije bilo tiho ljeto – zaključila je Olinka Gjigaš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.