Županijska zajednica sportova napokon primljena u HOO

KOPRIVNICA – Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, čiji je predsjednik Stanislav Lovković, napokon je primljena u punopravno članstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, dok je županijski Savez športova predvođen Josipom Žufikom isključen iz te organizacije.
Na tu je odluku Zajednica sportova čekala čak pet godina, koliko su trajali sudski sporovi, a njezin tajnik Branko Zorko ističe kako je ona važna ne samo za Zajednicu, nego i daljnji razvoj sporta u Podravini i Prigorju.
– Odluka je od izuzetnog značaja za Zajednicu, koja je pak jako bitno za daljnji razvoj sporta u Koprivničko-križevačkoj županiji. Članstvo u HOO-u otvara dodatne mogućnosti provođenja određenog broja zajedničkih programa, jer znamo da ta organizacija sudjeluje u programima za koje utvrdi da su bitni za razvoj sporta u pojedinim županijama, rekao je tajnik Zajednice B. Zorko.

Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije osnovana je prije pet godina i danas ima 16 članica o kojima brinu, a cijelo to vrijeme bila je spona između Županije i sportskih saveza i klubova koje okuplja.
– Za prošlu godinu na raspolaganju smo imali 1,1 milijun kuna, a tako će, unatoč krizi, biti i ove godine. Znamo da je mnogo drugih Županija rezalo sredstva za sport, no mi ostajemo na istom iznosu i zbog toga sam dosta sretan, rekao je Branko Zorko.
Zajednica osigurava financijska sredstva za rad svojih članica i razvoj sportova kojima se bave, te organizira različita natjecanja, a članstvom u Hrvatskom olimpijskom odboru, napomenuo je tajnik Branko Zorko, otvaraju se nove mogućnosti dobivanja sredstava za potrebe sporta u Podravini i Prigorju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.