Šibenik preokretom do pobjede

123sibenik_kkkrizevciGKK Šibenik uspio je preokretom u zadnjih 15 minuta upisati još jednu pobjedu. Križevci koji su bili blizu još jedne senzacionalne pobjede su poraženi rezultatom 92:89.

Šibenik – Križevci 92:89 (21:21; 41:46; 70:71)
Šibenik: Šamadan 9, Petani 24, Bašić 15, Došen 8, Badžim 3, Radovčić, Vukičević 5, Mišić 5, Španja, Blaće 17, Kalpić 6, Vujičević.
Križevci: Kapusta 15, Konjević 21, Jakoliš 15, Fodor 23, Matoić 2, Jurjević 6, Maslić 5, Marković, Kapelari, Prstec, Palac 2.

Gosti su dobro ušli u utakmicu, ponajviše odličnim igrama Borne Kapuste i Gorana Fodora koji su već do poluvremena ubacili 14 poena, od čega čak četiri trice. Zbog brojnih ozljeda, Šibenčani su jako oprezno ušli u ovaj susret kako bi čim više štedjeli svoje ponajbolje igrače. Solidno su se držali prvu četvrtinu, no uslijedio je pad u drugoj i na odmor su otišli s pet poena minusa.

Drugo poluvrijeme započinje košem Ljube Šamadana, a onda kreče kanonada trica. Davor Konjević zabija svoju prvu, a za dva napada već posprema i drugu na koju se nadovezao još i Fodor jednom svojom. Nakon njihovih trica došao je red i da Šamadan ubaci jednu. Svaki put dok bi se Šibenik približio na dva razlike Križevci bi ubacili šut iza linije za tri poena. Zadnje četiri minute treće četvrtine Teo Petani ubacuje 13 poena, od čega tri trice, te tako vraća svoju momčad u igru. Nakon nekoliko minuta zadnje dionice Šibenik prelazi u vodstvo koje su održali do kraja utakmice.

U pobjedničkoj momčadi koja je ubacila čak 16 trica najviše se istaknuo spomenuti Petani s 24 poena i 10 asistencija, Domagoj Bašić je ubacio 15 poena, a Ivan Blaće 17. Momčadi Luke Bujasa nije pomoglo niti to što su imali četiri dvoznamenkasta igrača. Fodor je ubacio 23 poena, Konjević 21, Kapusta 15 uz 8 asistencija, te Dino Jakoliš također 15 poena uz 10 uhvaćenih skokova.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. izdajnik piše:

    Otvorite besplatan ulaz za ljude. nikome se ne gleda kako budete ispali iz prve lige, a da za to još mora i platiti

Komentari su zatvoreni.