Mario Rajn na čelu Gradskog savjeta mladih

Na prošli petak održanoj izvanrednoj sjednici sedmeročlanog Gradskog savjeta mladih Križevaca za novog je predsjednika izabran Mario Rajn iz udruge P.O.I.N.T. dok je njegovim zamjenikom postao Željko Jurković iz udruge Glas mladih Križevci. Epilog je to nekoliko sjednica savjeta koje su se zaredale posljednjih tjedana zbog žustrih rasprava oko načina organizacije i financiranja trodnevne radionice “Savjeti mladih i civilno društvo – funkcioniranje, mogućnosti, primjeri dobre prakse”. Naime, sada već bivši čelnik savjeta Nikola Pandurić je s dvojicom kolega, Markom Guzalićem i Jurkovićem, planirao realizaciju radionice, koja je potom i održana 3.-5. prosinca prošle godine na Pagu, no nakon nje su Guzalić i Jurković inicirali Pandurićevu smjenu.

– Savjet je izglasao nepovjerenje Panduriću zbog netransparentnosti pri organiziranju edukacije za savjete mladih na Pagu, gdje je slao dopis županiji u kojem je tražio znatno viša sredstva, u koja je bio uključen i njegov honorar, iako je na Savjetu bilo dogovoreno da će se predavanja odraditi volonterski, pojasnio je Rajn, tada još potpredsjednik Savjeta koji, zbog obaveza na P.O.I.N.T.-ovom Sajmu studija, nije planirao niti polazio radionicu. Panduriću zamjeraju i da je dopis županiji slao neovlašteno ispred Županijskog savjeta mladih, gdje je samo član, bez njihova znanja. Pandurić je u naknadnom, opširnom odgovoru na naša redakcijska pitanja naveo da je sve izvršio u dobroj vjeri i s najboljim nakanama, te je odlučno odbacio bilo kakve insinuacije o mogućoj namjernoj zloporabi položaja ili sukobu interesa radi ostvarivanja materijalne koristi.

Guzalić i Jurković cijelu situaciju oko Pandurićeve smjene nisu željeli komentirati za Križevci.info, već odgovorili da sva dodatna pitanja uputimo na Gradski savjet mladih, odnosno gradsku upravu, odakle su im, neslužbeno doznajemo, zabranjene sve daljnje izjave za medije. Ništa službeno nije želio komentirati niti Admir Sinani, predsjednik udruge K.V.A.R.K. čiji su Guzalić i Pandurić predstavnici u savjetu. Novi predsjednik Savjeta Rajn istaknuo je da će u preostalom dijelu mandata intenzivirati suradnju s udrugama s područja grada, koje u svom djelovanju uključuju rad s mladima, te raditi još jače na afirmaciji savjeta kao savjetodavnog tijela Gradskog vijeća. Upravo to ključnim smatra i gradski vijećnik Sandro Novosel (SDP) jer, navodi, članovi savjeta se u više od 18 mjeseci rada Gradskog vijeća nikad nisu samostalno aktivno uključivali u rad vijeća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.