Jan Bjeličić je Osoba.info 2009. godine

Mladi križevački šahist Jan Bjeličić dobio je izbornu ‘partiju’ i postao Osoba.info 2009. godine. Prema glasovima čitatelja portala Križevci.info, koji je peti put proveo postupak za odabir osobe godine u Križevcima, Jan je postigao mat, a zahvaljujući 101 glasu čitatelja, to je i superiorno – prvi majstorski kandidat u novijoj povijesti križevačkoga šaha dobio je naime dvostruko više od najbližeg rivala, profesorice čembala Zlate Životić.

Ova je glazbenica ujedno i prva od tri žene među 10 kandidata, a slijedi je Klara Katavić. Po dobi (13 joj je tek) još uvijek djevojčica, Klara je osvojila broncu, odličje istovjetno onome na karataškom svjetskom prvenstvu lani, što ju je i uvrstilo na popis, kojeg je sastavila redakcija portala. Napomenimo da takva ponuda neminovno nije pretendirala biti konačna, pa joj je lako spočitnuti i subjektivnost, no donekle je i korigirana, uvažavanjem primjedbe dijela čitateljstva.

Tako se i Ivan Majdak, vrijedni autor križevačke nogometne priče, koji je bio čitateljski prijedlog, uspio popesti do 4. mjesta na ljestvici Osoba.info 2009. godine. Iza njega je znanstvenica i aktivistica dr. Marija Vukobratović, glas slabiji je hrvatski debitant na nekoj od utrka motociklističkog GP-a Ivan Višak. Danijel Katalenić, ultramaratonac, drži sedmo mjesto i zatvara listu sportaša, kategorije koja je (i) ove godine dominirala među Najkriževčanima. Vodeći čovjek Mreže mladih Hrvatske i već odavni afirmirani ‘šef’ Gradskog savjeta mladih Nikola Pandurić je osmi, dekan Visokog gospodarskog učilišta Vinko Pintić, zaslužan i za renome te ustanove, je deveti, a dr. Nikola Kekić, novi biskup Križevačke eparhije, tj. prvi grkokatolik u regiji, je na počasnom 10. mjestu s 13 dobivenih glasova.

Sve u svemu, jubilarni izbor Osobe.info Križevaca i okolice, u kojem su mogli participirati svi Križevčani i oni kojima se takvima ćute, a imaju pravo pristupa internetu, pokazao je da više prolaze mladi individualci, koji su klase i u svojem djelokrugu, što upućuje da je i većina čitatelja koji su iskoristili priliku biti i glasači, i sama dio mlađe i napredne populacije. No, to, pak, ne znači da su stariji inertniji, naprotiv.

Vezano

Komentari su zatvoreni.