Danijel Katalenić odličan 6. na Supermaratonu ‘Od Kaptola do Kaptola’

160402_od Kaptola do Kaptola (3)_supermaratonU nedjelju 3. travnja održan je 41. Međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma “Od Kaptola do Kaptola”, najduža cestovna utrka u Hrvatskoj dužine 61 km i 350 m, čiji je start krenuo na središnjem zagrebačkom trgu. Ovaj supermaraton na simboličan način spaja dva grada, Zagreb i Čazmu, ujedno je i utrka s najdužom tradicijom u Hrvatskoj, čiji je limit ukupno sedam sati.

Danijel_Katalenic_supermaraton_CazmaMeđu više od 130 maratonaca iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije te Bosne i Hercegovine našao se i Danijel Katalenić iz Križevaca koji je u vremenu 4:34:14 na cilj došao ukupno šesti, odnosno drugi među domaćim natjecateljima.
– Da nije imao grčeve dobio bi na vremenu oko 30 minuta, istaknula je Silvija Katalenić, koja napominje da je zbog zahtjevnosti određen broj natjecatelja odustao od utrke.

Danijel_Katalenic_supermaraton_Cazma_2Kao i prethodnih godina, na cilju u Čazmi, za sve sudionike i posjetitelje održan je bogati kulturni, zabavni i sportski program. Fond nagrada iznosio je devet tisuća kuna za prva tri mjesta.
– Budući da Danijel nikad do sada nije trčao trku dulju od maratona ovo je savršen rezultat. Želja mu je u rujnu nastupiti na prvenstvu na 100 km, pa mu je ovo bio pravi test, zaključila je Katalenić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.