U petak književni susreti u Gradskoj knjižnici

Gradska Knjižnica Franjo Marković Križevci poziva na događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige, koja će se održati u petak, 27. listopada 2017. godine. U 11 sati u multimedijskoj dvorani Knjižnice na rasporedu je književni susret za djecu s Brankom Primorac, a od 18 sati u čitaonici stručnih časopisa održat će se književni susret s gostima 24. Galovićeve jeseni – međunarodnog festivala književnosti, Petrom Semoličem, Keesom van Meelom, Jánom Gavurom i Andrejem Hočevarom. Susret moderira Petar Lukačić.

Prijepodne je rezervirano za djecu, odnosno učenike viših razreda osnovne škole. Branka Primorac je novinarka, spisateljica i fotografkinja, rođena i školovana u Zagrebu, piše od djetinjstva. Cijeli radni vijek provela kao novinarka i urednica u “Večernjem listu”, bila urednica edicije VL „Najbolji hrvatski romani 20. stoljeća“ i dugi je niz godina mentorica na svim razinama LiDraNa. Objavila je devet knjiga, romana i priča za djecu i odrasle, k tome jedan stručni priročnik za novinarstvo. Napisala je nekoliko priča za radio, ali i krimi priče objavljene u VL pod pseudonimom Adela M. Fisher; dobila dvije književne nagrade. Za časopis Modra lasta napisala serijal u deset nastavaka „Martino obećanje“.

Večer je rezervirana za međunarodno druženje s književnicima iz Nizozemske, Slovenije i Slovačke koji će predstaviti svoj književni rad. Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se u čast književnika Frana Galovića. Tijekom dvadeset i četiri godine održavanja„Galovićeva jesen“ izrasla je u najznačajniju književnu manifestaciju Koprivnice i Podravine. Važno mjesto zauzima i na karti zbivanja u hrvatskoj kulturi, a Nagrada „Fran Galović“ za najbolje djelo zavičajne tematike cijenjena je na nacionalnoj razini. Godine 2011. ova književna manifestacija prekoračila je granice Hrvatske i prerasla u međunarodni festival književnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.