Po Kalničkoj gredi cilj mu je urediti sve staze i putove

Nakon što ih ni gusti snijeg (koji se već odavno rastopio), nije spriječio u prvoj akciji 19. prosinca jer “pohod se morao ostvariti bez obzira na vrijeme”, nekolicina planinarskih entuzijasta iz Križevaca i ove se nedjelje upustila na izlet na Kalničku gredu, tradicionalno uz Božić. Organizator i dobar poznavatelj Kalničke gore Stjepan Jembrek za tu je prigodu “smislio” novu rutu, koju je i markirao, a unatoč tome što je najavio polazak iz Križevaca, sudionici su ipak krenuli iz Vratna, što im nije pokvarilo ugođaj dana u prirodi.
– Jednome je planinaru bilo žao što nam se, a bilo je i Koprivničanaca, nije priključio jer nije imao prijevoz, pa je on sam jučer sa sinom otišao na Gredu, izabravši drugu rutu – otkriva popularni Štef Antena, ističući da je bilo i puno znojenja zbog svladavanja visinske razlike od 300 m.

 

– Teren je bio sklizak, povremeno je padala kiša što se pretvarala u snijeg. Išli smo po istočnom grebenu Škrinje – priča Jembrek. Plan mu je s PD Križevci i Općinom Kalnik staze po Gredi urediti, kao i postaviti turističku signalizaciju, table s natpisima znamenitosti po cijeloj općini.
– Više sam puta razgovarao i s načelnikom, a vjerujem da je to u interesu i novom zakupcu Planinarskog doma na Kalniku – kaže Štef. Pozvao je i sve hrabre da se njemu i kolegama priključe dočeku Nove godine na vrhu Kalnika Vranilcu. Bit će toplo, ali “samo da nam je vidik bolji” – nada se Antena.

Vezano

Komentari su zatvoreni.