Ambiciozan plan i za narednu godinu

GORNJA RIJEKA – U općinskoj blagajni Gornje Rijeke lokalna vlast iduće godine računa raspolagati s ambicioznih 6,5 milijuna kuna, pri čemu bi tek oko milijun i pol bilo izvornih prihoda, a najveći dio razne pomoći s viših razina uprave i fondova. Iako kaže da je u ovim ekonomskim prilikama teško biti prorok, općinska načelnica Štefica Tukša smatra da plan ipak nije neostvariv jer se ove godine uspjelo prihodovati oko 5 milijuna, a porezni prihodi bili su isti kakve očekuju i u 2010. godini.
– Sve je bazirano prema dosadašnjem punjenju proračuna, dakle očekujemo negdje oko 5 milijuna kuna od resornih ministarstava, fondova i Županije, a temeljem brojnih programa i projekata koje Općina Gornja Rijeka i inače kandidira svake, pa i za iduću godinu, kaže Š. Tukša.

Najznačajnijim programima u 2010. načelnica smatra gospodarske, u kojima je zacrtan nastavak adaptacije poduzetničkog inkubatora, gdje je na red došla treća zgrada, za čije je uređenje predviđeno 570.000 kuna. Također, namjera je nastaviti otkup zemljišta za poslovne zone u naseljima Dropkovcu i Pofukima. Što se tiče modernizacije cesta već je potpisan ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja, u kojem je obaveza Općine nekih 100-njak tisuća kuna, dok Ministarstvo osigurava 90% sredstava, tako da se planira asfaltirati još preostali dio nerazvrstanih cesta, koje nisu ušle u 1. fazu, iako je pripremljena sva dokumentacija.

Iduće godine počet će projektiranje sustava odvodnje, što će s 80% od ukupnih 400.000 kuna platiti Ministarstvo regionalnog razvoja. Od većih gornjoriječkih projekata načelnica Štefica Tukša izdvojila je i zamjenu svih žarulja javne rasvjete štednima, što je kandidirano Fondu za zaštitu okoliša, a vrijednost projekta je 420.000 kuna. K tome, planira se gradnja novih autobusnih stajališta na relacijama gdje vozi školski autobus, uređenje prostora općinskog sajmišta, kao i dva parkirališta uz groblja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.