Siromašnim Križevčanima 150 kuna pomoći

KRIŽEVCI – Svojim najsiromašnijim stanovnicima križevačka gradska vlast i ovog će prosinca bar malo uljepšati predblagdansko vrijeme isplatom 150 kuna pomoći. Svojevrsnu božićnicu primit će 364 osobe, a njihov popis zajednički je trud Centra za socijalnu skrb, Caritasa, Udruge invalida i matice umirovljenika, Društva Crvenog križa, te evidencije gradskog Odjela za društvene djelatnosti. Njihovom suradnjom popis sugrađana u najtežim imovinskim prilikama ove je godine produžen za stotinjak imena, a zbog sveprisutne krize u Gradu su odlučili da predblagdanski dar povećaju s dosadašnjih sto na 150 kuna. No to neće biti sve, naglasio je gradonačelnik Branko Hrg.
– Uz to se rade akcije prikupljanja i namirnica i nekih drugih robnih predmeta, gdje se uključio Caritas i Crveni križ. To se sve sakuplja i još će se napraviti jedan prigodni paket, dar koji će biti dostavljen ovim ljudima uz novčani prilog za božićne blagdane, rekao je Hrg.
Pomoć socijalno ugroženim sugrađanima bit će isplaćena sa za to predviđene proračunske stavke, ali i uz pomoć 10.000 kuna predviđenih za gradonačelnikov božićno-novogodišnji domjenak, od kojega se u Gradu odustalo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.