Proslavljeno 20 godina KUD-a Križevci

Kulturno-umjetničko društvo Križevci je u nedjelju 13 prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog doma održalo već tradicionalni godišnji koncert. Uvod u koncert započeo je pjesmom „Dobar večer dobri ljudi“ svih sudionika, nakon čega je sve prisutne pozdravio pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi te članovima KUD-a čestitao na 20. godišnjici uspješnog rada i djelovanja društva.

Program je obuhvatio pjesme i plesove iz cijele Lijepe Naše, počevši od Međimurja, Zagorja, izvedbom Ražanačkog kola, te stare Splitske plesove. To se odvijalo u izvedbi male i velike sekcije folklora, tamburaša članova i tamburaša veterana, koji su svirali pri samom osnivanju društva, te gostiju iz Sv. Petra Orehovca i Velikog Ravena. Isto tako, svojim nastupom publiku su oduševili gosti iz KUD-a Sumarton, koji su došli iz susjedne Mađarske.

Iznenađenje večeri bio je nastup prijatelja KUD-a i voditelja koncerta Frane Riđana, koji je s gostima izveo dubravačku poskočnicu poznatu kao Linđo. Da je publika bila oduševljena, pokazala je ispraćanjem svakog izvođača dugim i glasnim pljeskom. Bio je to prekrasan poklon članova KUD-a Križevci svome gradu, koji je te hladne predblagdanske večeri svim prisutnima zagrijao srce i dušu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.