Gradski vijećnici će sami birati što će se i kada (g)raditi

KRIŽEVCI – Prema zamisli križevačkog gradonačelnika Branka Hrga, pred gradskim vijećnicima na prvoj idućoj sjednici naći će se popisi svih potrebnih projekata gradnje i rekonstrukcije prometnica, nogostupa, vodovoda, kanalizacije, kao i škola, vrtića, stanova i doslovno svega ostalog, i to za razdoblje od iduće tri godine. Srednjoročni popis želja, težak više stotina milijuna kuna, imat će praznu rubriku u kojoj će vijećnici upisati redni broj prioriteta za koji smatraju da pripada određenom projektu.
– Konačna odluka trebala bi biti na gradskim vijećnicima, koji bi u rubriku prioriteta upisali redne brojeve i na taj način bi se odlučilo o programu za naredno razdoblje, pojasnio je Hrg.

Tako bi gradski vijećnici sami odlučili treba li, primjerice, Križevčanima prije zgrada za smještaj starijih ili najmlađih, treća osnovna škola ili pročistač otpadnih voda. Na taj način gradonačelnik Hrg proširio je krug odlučivanja, ali istovremeno, što ni sam ne krije, i sebi znatno olakšao posao.
– Osobno meni bi to jako puno pomoglo jer ne bi trebal razbijati glavu zašto ovaj projekt ide sad, zašto onaj ide poslije, nego jednostavno da gradski vijećnici to utvrde, odluče, a na nama je da to onda provodimo i po tom voznom redu vozimo, rekao je gradonačelnik Križevaca. A pri tom, naravno, ‘vozit će se koliko će u spremniku biti goriva’, odnosno u skladu s financijskim mogućnostima koje će se utvrđivati svake godine.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti koje će projekte vijećnici izdvojiti kao najhitnije i najpotrebnije, a još više hoće li u tome biti odlučujuće mjesto njihovog stanovanja, politička pripadnost ili opća dobrobit i podizanje kvalitete života u gradu i okolnim naseljima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.