(Pre)žestoka subota ‘Five4Kids’ u Klubu kulture

Prošle se subote u križevačkom Klubu kulture održala druga večer koncertnog vikenda u korist akcije “Petaka za đaka/Five4Kids”, u organizaciji udruge P.O.I.N.T. Zagrebački sastav Barun Tenk odličnim je obradama Rage Against the Machine preko sat i pol vremena nabrijavao četrdesetak okupljenih, mahom mlađih Križevčana, uz poneku grupicu fanova iz metropole. Iako slabo posjećen, koncert je ispunio osnovnu svrhu, odnosno dao priliku posjetiteljima da doniraju za božićne poklone djeci s posebnim potrebama Križevaca i usput uživaju u žestokom zvuku. Uoči i nakon koncerta nešto smireniji glazbeni ugođaj s DJ-pulta pružao je jedan iz dvojca Warp Pop.

Gitarista i spiritus movensa benda Andreja Udovičića zagriženiji fanovi znaju još iz 2004. kad je s bendom Soul Power krenuo s koncertima po kontinentalnoj Hrvatskoj gotovo propovijedajući RATM-zvuk, a među prvim koncertima im je bilo koncertiranje za prvo izdanje akcije “Five4Kids” u tadašnjem klubu Safehouse. Kako je bend s vremenom mijenjao postave, tako su u Soul Power 2007. došli basist Goran Kuretić-Kure i bubnjar Ivor Pluzarić, inače vrsni audio-inženjeri kojima je hobi izluđivati ton-majstore po klubovima.

Tada je još u bendu pjevala mlada Natalie Peris, ljepotica sa šiltericom i stavom, o čijim je glasovnim mogućnostima izraženim kroz “bijesni” RATM-opus brujala čitava alternativna scena kontinentalne Hrvatske. Negdje 2008. Natalie odlazi iz benda koji mijenja ime u današnje, a na mjesto vokala dolazi pjevač tajanstvenog pseudonima Sly Tiberius. Informacije s Glazbenog foruma kažu da se Natalie upustila u house/dance vode pa sad čak surađuje s inozemnim DJ-ima i veseli se nastupima po klubovima Hemingway i Hopdevil.

I te se večeri u Klubu kulture ponovila situacija već kronične neusklađenosti da se zbog programa koji su se održavali u susjednim dvoranama Hrvatskog doma nije mogla obaviti tonska proba sve do iza 21:30 sati. Tijekom subotnje večeri od prodanih ulaznica prikupljeno je ukupno 850 kuna prihoda, kojima se konačan iznos sa sva tri ovogodišnja dobrotvorna koncerta “Five4Kids” popeo na 4500 kuna, što je otprilike polovina uobičajenog iznosa potrebnog za kupnju božićnih poklona za stotinjak učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Križevaca.

Čitav događaj podržali su udruga K.V.A.R.K. i Klub kulture, sponzori Grafocentar, zalogajnica Sidonija i Glazbeni forum, a medijski pratili portali Križevci.info, SoundGuardian.com, Auto-Info.hr, ZaMirZINE.net, tportal.hr te Radio Koprivnica i mnogi drugi. Donacije građana i pravnih osoba za akciju i dalje se primaju na žiro-račun 2402006-1400004747. Kao posljednji ovogodišnji događaj akcije “Petaka za đaka” preostaje još odigravanje dviju dobrotvornih utakmica između mladih selekcija KK Radnik i KK Zagreb, koje će se održati u nedjelju 20. prosinca 2009. od 10:30 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.