Nedjeljno košarkaško poslijepodne u Modecu

8. kolo košarkaške A2 lige Sjever dovodi Žapcima u goste Bjelovar, neugodnu i nepredvidivu momčad, koja je u prošlom kolu na domaćem terenu iznenadila i pobijedila favoriziranu ŠK Vindiju, nanijevši Varaždincima prvi prvenstveni poraz. Nakon što su u prošlom kolu pobijedili Čakovec, aktualnog prvaka, Križevci goste iz susjedne županije dočekuju s još nepoznatim sastavom jer su sezonske viroze i povrede poprilično prorijedile domaći sastav. Završnu riječ o momčadi koja će u nedjelju u 16:15 istrčati na parket Modeca dat će liječnička služba.
– Iako je nedjeljna momčad još uvijek nepoznanica, Križevci u bilo kojim okolnostima i protiv svakog protivnika moraju igrati na pobjedu. Da bi se dobilo neugodnog protivnika kao što je Bjelovar, igrači koji istrče na teren morati će pružiti svoj maksimum. – rekao je trener Žabaca, Marin Zirdum, koji je i sam proteklih dana trenersku zviždaljku zamijenio vrućim čajem, aspirinima i toplomjerom te još uvijek ne zna hoće li u nedjelju moći voditi svoje igrače s klupe.

 

Bjelovarčane, izrazito napadačku momčad, predvode Ivan Nikolić i po mnogima najbolji junior drugoligaškog sjevera, Stefan Zadravec. Ako im se u dalekometnoj kanonadi pridruži i sjajni, osamnaestogodišnji Filip Grgić, i ukoliko imaju svoj šuterski dan, u stanju su nasapunati dasku mnogim favoritima. No, Žapci iz „bolnice na kraju grada“ pozivaju svoji brojni navijački auditorij da im još jednom pomogne bučnom podrškom sa tribina, a svojim protivnicima poručuju da će teško odnijeti bodove sa parketa Modeca. Ne sumnjamo da će križevački košarkaši dobiti traženu navijačku podršku, a da li će to biti dovoljno da bodovi ostanu u Križevcima, biti će zanimljivo pogledati u nedjelju u 16:15 u Modecu, tim više što osmo kolo donosi i okršaj momčadi sa vrha tablice, Vindije i Međimurja, a već slijedeći vikend žapci putuju u Čakovec ,Međimurju, jedinoj do sada neporaženoj momčadi na A2 Sjeveru. U slijedeća dva kola lomi se prvi dio prvenstvene sezone.

Zanimljivo će biti i u predigri utakmici seniora. M16 selekciji Križevaca u goste dolaze tridesetak kilometara bliži protivnici od Bjelovarčana, vršnjaci i susjedi iz KK Radnik.  Iako su dječaci iz starijeg križevačkog košarkaškog brata, nesporno favoriti ovog susreta, svakako nemojte propustiti gradski derbi mladih križevačkih košarkaških snaga i na licu mjesta provjerite kako se radi s mlađim selekcijama u oba križevačka drugoligaša.  Jedno je sigurno: svi slobodni termini na svim košarkaškim terenima, škole košarke u oba križevačka kluba pa i izvan njih (ljetni, vanjski tereni), tribine na prvenstvenim ili prijateljskim seniorskim utakmicama, prepuni su mladih zaljubljenika u loptanje pod obručima i košarka se na velika vrata vratila u naš grad baš preko njih, mladih.  Dođite, zato, u Modec, u nedjelju u 14:15 i podržite križevačku košarkašku mladost jer ćete neke od njih zasigurno gledati i u seniorskoj konkurenciji. Oni su zaduženi da Križevci ne samo postanu, već i ostanu grad košarke u godinama pred nama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.