Podravski ‘vir’ donio novi poraz i odnio trenera

Nakon serije pobjeda jučer je ekipa Križevaca izgubila još jednu utakmicu, a slijedom toga “izgubila” je i trenera – na domaćem terenu Žapci su poraženi od Podravca iz Virja, a novi trener postao je Marin Zirdum. Dva poraza u prvenstvu u dva tjedna očito su bila kap koja je prelila čašu. Da klub traži novog trenera šuškalo se već neko vrijeme u košarkaškim krugovima i to ne samo u Križevcima. Zirdum, dosadašnji trener KK Čakovec i rođeni Križevčanin, zamijenio je Dražena Jendriša, koji je prije nekoliko sati podnio ostavku. Zirdumovu prvu izjavu u funkciji trenera Križevaca prenosimo s klupskih stranica:

– Dolazim u dobro organiziran klub sa jasno postavljenim ambicijama i ciljevima. Siguran sam da mi dosadašnji trener Jendriš ostavlja kvalitetan igrački roster s kojim ću uz njegovu pomoć, i pomoć ostalih klupskih struktura pokušati napraviti iskorak prema još boljim rezultatima prve momčadi.

Što se tiče jučerašnje utakmice, gosti su je dobili kolektivnom igrom, a posebno je imponirala lakoća kojom dirigira njihov play Koščić i u svakom se trenutko zna tko i što radi. U takav sustav idealno su se uklopili i juniori Kodba i Laljek te mladi Ferenčak.

Žapci su dobro otvorili utakmicu povevši 6:0 i to je bilo njihovo najveće vodstvo. Gosti ubrzo preuzimaju stvar u svoje ruke te Kenđelić i društvo okreću rezultat u svoju korist i kontroliraju ga do kraja utakmice. Trice i prodori Kenđelića, dinamika koju je 16- godišnji Laljek unosio na obje strane terena, način na koji je gostujući play Koščić organizirao igru te ponovo zona bile su nerješiv problem mnogobrojnim petorkama koje je Jendriš isprjemiješao tijekom utakmice. Šahovskom terminologijom bismo rekli da je Hrženjak stalno imao pijuna više i njegova je ekipa stalno bila korak ispred domaćina.

U drugom poluvremenu Žapci preko Jančijeva i Kuzmića uspijevaju povesti 47:46, ali vodstvo nisu mogli održati. Kapetan Podravca Ilija Nikolić preuzima tada odgovornost na sebe- zabija iz igre, često radi pomutnju u ionako konfuznoj obrani Žabaca i razigrava suigrače koji postižu brze i lake koševe i Virje skače na desetak poena prednosti koje održava do kraja.

Trener gostiju nije krio oduševljenje pobjedom:

– Zadovoljan sam angažmanom mojih igrača jer su u djelo sproveli gotovo sve što smo zacrtali prije utakmice.

Nažalost, Žapci i ovaj put nisu našli rješenje na protivničku zonu, a pojedinačni bljeskovi pojedinih igrača u napadu nisu mogli ugroziti kvalitetan i uigran Hrženjakov kolektiv. A upravo kolektivna igra u napadu i obrani koja je dominirala kod gostiju, domaćima je nedostajala.

U igri Žabaca svakako treba pohvaliti igru neumornog Jančijeva pod oba koša, te juniora Šarića. Objektivna i mnogobrojna križevačka publika pljeskom je ispratila bolju ekipu Podravca iz Virja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.