Sinoć su svi potezi mladih košarkaša nagrađeni pljeskom

Naši mladi sugrađani u sinoćnjem su okršaju pokazali da za košarku u Križevcima nema zime. Pred dobro popunjenim gledalištem igrači obje ekipe pokazali su niz atraktivnih poteza.
Pobjednik je odlučen već  u prvoj četvrtini kada su mladi “Radnikovci” agresivnom igrom na vanjsku trojku “Žabaca” uspjeli zaključati svoj koš, a iz brzih kontri i polukontri Jukić, Prstec i društvo punili su protivnički. U drugoj četvrtini trener domaćina Lukša započeo je s mnogobrojnim rotacijama u namjeri da svi jednakomjerno participiraju u igri.

  Nisu se ni “Žapci” predavali – svojih čuvara na vanjskim pozicijama nekoliko su se puta uspješno oslobodili. Viđeno je niz odličnih poteza, mladi Prstec napunio je sve rubrike statistike – poeni, skokovi, blokade, asistencije, uzete lopte.

S par driblinga i dalekometnim šutom publiku je oduševio Jukić, odličnom igrom u obrani na gostujućem playu Markoviću odigrao je Filip Anđelić, s par atraktivnih poteza, a prije svega rollingom i asistencijama na sebe je pažnju privukao Luka Tomas.
Kod igre gostiju sada je već vidljiva trenerska ruka Svobode koji je inzistirao na discipliniranoj i organiziranoj igri kako u napadu tako i u obrani. “Žapci”, znajući da nisu favoriti u ovoj utakmici, pokazali su iznimnu borbenost, volju i htijenje, prije svega dvojac Smojver (skokovi u obrani), Palijan (skokovi u napadu), racionalnost Milobara, kreativnost Marković i Amidžić, agresivnost i krađu lopti Deković.

Obje ekipe pokazale su visok stupanj taktičke zrelosti. Treneri su dali priliku svim igračima.

 

KK Radnik : KK Križevci  60 : 40

(23:6, 12:4, 15:11, 10:19)

 Igrali su i koševe postigli:

“Radnik”: Nemec 1, Jukić 19, Tkalčec 4, Prstec 17, Anđelić F. 6, Amidžić 3, Majstorović, Sačarić, Tomas 3, Anđelić D. 5, Crnčić, Mergon 2; trener Lukša

“Križevci”: Deković, Dubravec 2, Križanić 3, Pešić, Marković 14, Amidžić 2, Gajari 5, Milobara, Palijan 7, Smojver 5, Končurat, Cetl 2; trener Svoboda

suci: Huzjak M. i Korade D.

Vezano

Komentari su zatvoreni.