Auto-Info: Honda Accord 2.2 i-DTEC Elegance A/T

Vožnja novim Hondinim Accordom toliko je zabavna i jednostavna te bi se lako mogla usporediti s jednom od boljih auto igrica na play stationu, što nije ni čudo, ipak oboje dolaze iz Japana. Šalu na stranu, u ovom slučaju radi se o vrlo ozbiljnom primjerku obiteljske ali i sportske limuzine koja je svojim izgledom, kvalitetom ali i cijenom vrlo ozbiljan konkurent zapadnim automobilima više srednje klase. Honda je izbacivanjem ovog modela na tržište koji se izgledom ne razlikuje mnogo od prethodnika, zapadnim konkurentima (Audi A4, BMW 3, Citroen C5, Peugeot 406, Renault Laguni, VW Passat, Opel Insignia) lagano pomutila račune. Što se tiče istočnjačkih limuzina ove klase (Mazda 6, Toyota Avensis, Hyundai Sonata) situacija je jednaka.

Model koji smo dobili na test opremljen je pet stupanjskim automatskim mjenjačem koji, rekao bih, bez greške upravlja snažnim 2,2 litrenim i-DTEC dizelskim agregatom. Motor razvija snagu od 150 Ks pri 4000 okretaja u minuti i osigurava maksimalni okretni moment od 350 Nm pri 2000 okretaja u minuti s prosječnom potrošnjom goriva od samo 5.6 litara na 100 kilometara (realna potrošnja ipak je nešto viša, a iznosi oko sedam litara), dok na sport modu, što je impresivno, Accord ne popije više od deset litara na 100 kilometara u prosjeku. Oprema Elegance nudi sve, pa čak i više od toga. Odličan klima uređaj, impozantan sound system s doduše malo kompliciranim upravljačkim sustavom (osim onog osnovnog), udobna sjedala, mogućnost igranja i izmjene stupnja prijenosa do mile volje na upravljaču i još mnogo mnogo sitnih detalja. Izdvojio bi spremnik za naočale u krovnom dijelu te pretince različitih veličina i namjena što ovaj auto čine vrlo zanimljivim i oku ugodnim u unutrašnjosti, ali i prilikom pogleda na elegantno uglađenu sportsku vanjštinu.

Vožnja Accordom je prije svega vrlo udobna. Tome pridonose kvalitetni materijali i sigurnosni sustava koji je toliko složen da putnicima pruža najveću moguću zaštitu. Na ovom se dijelu nije potrebno mnogo zadržavati jer bi samo o sigurnosti koju novi Accord pruža mogli napisati poveći tekst. Dovoljno je reći kako Accord uz impresivan izgled i performanse ima i jednako impresivne sigurnosne značajke. Accord se osim ovog testnog modela može dobiti u još nekoliko verzija i paketa opreme, a pokreću ga agregati poput benzinskog 2.4 litrenog i-VTEC agregata, snage 201 Ks pri 7000 okretaja u minuti. On postiže najveći okretni moment od 234 Nm pri 4500 okretaja u minuti s prosječnom potrošnjom goriva od 8.8 litara na 100 kilometara. Tu je i 2.0 litreni benzinski agregat koji pruža najbolju ravnotežu između snage. Razvija 156 Ks pri 6300 okretaja u minuti i doseže vrijednost maksimalnog okretnog momenta od 192 Nm pri 4300 okretaja u minuti. Potrošnja mu je svega 7.2 litre na100 kilometara.

Više na www.auto-info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.