Ministarstvo turizma zadovoljno školovanjem kadrova

Srednje strukovne škole u cijeloj zemlji upisale su u novoj školskoj godini u ugostiteljska i turistička usmjerenja više učenika nego ikad dosad, što je najbolji dokaz o usponu turističke djelatnosti u kojoj je ove godine zaposleno 400 ljudi više nego lani. Na školovanju stručnih kadrova i dalje će ustrajati Ministarstvo turizma zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, te u suradnji sa županijama, kazao je danas u Križevcima ministar turizma Damir Bajs na radnom susretu sa županima devet županija i ravnateljima  srednjih strukovnih škola.

Na skupu je bio i Želimir Janjić, državni tajnik za srednje školstvo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa koji je posebno pohvalio akciju Ministarstva turizma u poticanju školovanja  turističkih i ugostiteljskih kadrova.

Ministar Bajs je sa županima ujedno potpisao ugovore o sufinanciranju 19 srednjih strukovnih škola u uređenju i opremanju kabineta za stručnu praksu za turističko-ugostiteljska usmjerenja. Jedan od prostora namijenjenih strukovnom školovanju ugostitelja uređuje se u Križevcima u sklopu nekadašnjeg restorana u bivšoj vojarni. Prvi put će se novčano pomoći školama i u promociji tih zanimanja.

Prema riječima ministra, u suradnji s poslodavcima Ministarstvo turizma odobrava i učeničke i studentske stipendije, a nakon školovanja jamči im se i zaposlenje na neodređeno vrijeme. Bajs je najavio da će već ovaj tjedan na međunarodnoj turističkoj burzi u Londonu predstaviti mjere za novu turističku sezonu 2010.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.