Zakon o mladim vozačima ne poštuju ni njihovi roditelji

U Koprivničko-križevačkoj županiji policija je tijekom srpnja zabilježila povećanje broja kaznenih djela u odnosu na mjesec ranije sa 75 na 116. Istovremeno, naša Policijska uprava je evidentirala 105 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno 56 osoba. 38 sudionika je bilo pod utjecajem alkohola, većinom je uzrok nesreće bila prebrza vožnja, a najčešće posljedice slijetanje s ceste i bočni sudari. Policija je tijekom srpnja provela 16 preventivno-represivnih akcija; iz prometa je isključeno 409 vozača i oduzeto 108 vozačkih dozvola.

Osim podataka za prošli mjesec, glasnogovornik Dražen Laljek je iznio i broj od 113 nesreća koje su na prometnicama u Podravini i Prigorju tijekom ove godine prouzročili mladi vozači, što je čak 16% svih prometnih nesreća. Izdvojio je da, osim njih, Zakon o mladim vozačima ne poštuju ni njihovi roditelji. Osim što im često daju da upravljaju jačim vozilima nego što bi smjeli rade i druge propuste:

– Mladi vozači ne smiju samostalno upravljati vozilima između 23 i pet sati, no često ih zaustavljamo u to vrijeme i uz to utvrdimo da su pod utjecajem alkohola.

Iz policijske statistike za prošli mjesec spomenimo još podatak da je hrvatsku granicu na području naše županije prešlo 58 tisuća osoba, što je 90% više nego u lipnju, te za četvrtinu putnika više u odnosu na srpanj 2006-te.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.