Posjet učenika OŠ “Vladimir Nazor” američkom veleposlanstvu i međunarodnoj školi

Posjet američkom veleposlanstvu i američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu  Grupa učenika iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci

Grupa učenika iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci , njih ukupno 39, i njihove nastavnice engleskog jezika Ivana Begović, Gordana Novak, Marija Prodan, Sanja Žiher i Marina Žuti, preselili su u utorak 20.10. učioničku nastavu u okruženje u kojem su imali priliku posvuda čuti i koristiti engleski jezik.

Naime, učenici su taj dan imali terensku nastavu i bili su u posjetu Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država i Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu.

Domaćin posjeta Veleposlanstvu SAD-a bila nam je gospođa Marica Bahlen, koja nam je puno toga ispričala o radu i ulozi Veleposlanstva. Od gospodina Christiana Wrighta, koji je zadužen za odnose s javnošću, saznali smo kako je Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu popularna destinacija među diplomatima u Americi. Istaknuo nam je važnost učenja, a pogotovo učenja stranih jezika. Rekao je da je bio u Križevcima i da je pohvalio križevačke vafle kao najbolje u Hrvatskoj. Još smo imali prilike puno toga saznati od električara Srećka, a na kraju nam se obratio marinac, koji je iz države Wisconsin i koji je došao u Veleposlanstvo u travnju ove godine. On nam je dao priliku probati svoju tešku opremu.

Na žalost, nismo imali priliku susresti veleposlanicu Juliet Valls Noyes koja je imala obaveza izvan Veleposlanstva. No, saznali smo da je tek u rujnu ove godine započela sa službom i da ona je prva žena veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj.

Svi su iz Veleposlanstva pohvalili naše kolače, sviranje i, naravno, engleski jezik. Nakon posjete gospođa Bahlen nam je napisala: „Kolači su bili super, podijelili smo ih s marincima i ostalim zaposlenicima. Svi su uživali. Hvala puno. Pozdravite kolegice, učenike, a pogotovo Isabel i Ivana i koji su nam svirali“.

Nakon toga krenuli smo prema Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu. Učenici su imali prilike razgledati školu, sudjelovati na probi za priredbu i uključiti se u sportske aktivnosti zajedno s učenicima Američke škole. Naši učenici su za domaćine pripremili prezentaciju o Križevcima, a naša zvjezdica Ena Belani otpjevala je domaćinima pjesmu. Saznali smo da je u Američkoj školi, otkad postoji, bilo zastupljeno 36 nacionalnosti, da u zgradi postoji vrtić, osnovna i srednja škola, a da u razredu ima prosječno 14 učenika.

Naš domaćin bila je gospođa Martina Mencer Salluzzo i direktorica škole gospođa Aloha Laviña koje su pohvalile rad i aktivnosti naše škole te pokazale zanimanje i za našu mrežnu stranicu. Napominjemo da je naša bivša učenica Marcela Vargić dobila stipendiju Croatian Young Leaders Scholarship i sada je učenica 2. razreda srednje škole u AISZ-u.

Učenici OŠ "Vladimir Nazor" Križevci 20.10.2015. su bili u posjetu Američkoj ambasadi i Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu

Vezano

Komentari su zatvoreni.