Rotor na Gornjem Gradu bit će gotov do kraja idućeg mjeseca

KRIŽEVCI – Kako napreduju radovi na jednom od najvećih križevačkih gradilišta, kružnom toku prometa na raskrižju gornjogradskih ulica Markovićeve, Supilove i Račkog, došao se uvjeriti direktor Sektora održavanja Hrvatskih cesta Tomo Vidović. Nakon obilaska radilišta koje iz temelja mijenja izgled križanja i prilaza prometnicama prema Zagrebu, potkalničkom kraju i središtu grada, na pitanje je li zadovoljan odvijanjem radova, direktor Vidović je rekao da je ugodno iznenađen.
– Primam redovito mjesečna izviješća o napretku radova, no prilikom obilaska radova na terenu uvjerio sam se da se posao odvija jako dobro. Prema nekom planu, ako ne bude većih vremenskih nepogoda, trebali bi prije početka zimske službe, znači tijekom studenog ili najkasnije do kraja tog mjeseca kompletno završiti sa svim radovima, rekao je Tomo Vidović iz Hrvatskih cesta.

Izgradnja rotora počela je 18. kolovoza i to prvo zamjenom podzemnih opskrbnih vodova, a sada, prije navlačenja prvog sloja asfalta, upravo je u tijeku postavljanje rubnjaka i nasipavanje zemlje na buduće otoke sa zelenilom. Direktor održavanja Hrvatskih cesta Vidović kaže da nije bilo prekoračenja ni financijskog plana gradnje kružnog toka.
– Osim što su rokovi u skladu s planom, ni financijski plan gradnje kružnog toka nije prekoračen. Tu se ne očekuju nikakve promjene, dakle bit će sve izvedeno u okviru ugovorenog. Investicija je vrijedna 1,8 milijuna plus PDV, u što je uključena i hortikultura te uređenje samog kružnog toka, nogostupa i kolnih ulaza oko rotora, rekao je Tomo Vidović.

Jedina izmjena u prvotnom projektu učinjena je na traženje križevačke gradske uprave. Naime, postavljene su cijevi kojima će ići napajanje strujom za buduću javnu rasvjetu i izbetonirane su stope rasvjetnih stupova. No direktor Vidović kaže da to nije bitno poskupilo projekt, pa će kune od kojih je najveći dio iz Hrvatskih cesta, a po pola milijuna iz križevačke i blagajne Županijske uprave za ceste, biti dovoljan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.