HPD ‘Kalnik’ nastupio na državnom susretu zborova u Rovinju

Mješoviti zbor križevačkog Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik”, može biti jako zadovoljan svojim nastupom na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom prošloga vikenda u Rovinju, istakao je dirigent zbora i njegov umjetnički voditelj Ozren Bogdanović.
Iako u konkurenciji od 11 zborova nije osvojio neku od nagrada, zbor ostaje u vrhu amaterskog pjevanja u Hrvatskoj, sudeći prema ocjenama koje je donijelo stručno povjerenstvo.
“Nakon što smo se ovog lipnja kvalitetno ocijenjenim nastupom na županijskoj smotri zborova kvalificirali na državno natjecanje u Rovinj, poslije ljetne stanke nastavili smo s vježbama, a s obzirom na nove članove koji su se pridružili zboru u posljednje nepune dvije godine, pjevački posao bio je korektno odrađen”, naglasio je Bogdanović.

Stručno povjerenstvo izvedbu zbora ocijenilo je vrlo pozitivnom, uz preporuke za određena poboljšanja, kako bi zbor i i dalje pripadao u “viši razred” kvalitete zborskog pjevanja u zemlji.

Prvu nagradu organizatora Susreta, Hrvatskog sabora kulture, prema ocjenama stručnog povjerenstva zaslužio je čakovečki Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”, druga nagrada pripala je Ženskom zboru “Cantus ante omnia” iz Zagreba, koji je ujedno osvojio i nagradu za najuspješniju izvedbu u revijalnom dijelu programa, prema ocjenama povjerenstva u sastavu predstavnika svih zborova sudionika Susreta.
Treću nagradu osvojio je Djevojački zbor Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora” iz Karlovca.
Ženski pjevački zbor KUD-a “Učka” Matulji za svoju je izvedbu skladbe “Pod Učkun kućice bele” Ivana Matetića Ronjgova od Hrvatskog društva skladatelja dobio nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

Hapedeovci i dalju primaju nove članove, te najavljuju godišnji koncert za kraj studenoga, kao i adventski koncert u Pečuhu u Mađarskoj 16. prosinca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.