Gradska knjižnica bogato obilježava Mjesec hrvatske knjige

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, koji počinje danas, a traje do 15. studenog, te u Međunarodnoj godini astronomije, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ za svoje sugrađane organizira razne akcije i bogat prigodni program. Iz knjižnice pozivaju na besplatno učlanjenje sljedećih mjesec dana učenike prvih razreda osnovne škole, umirovljenike i osobe s posebnim potrebama, a knjižnica također poklanja petogodišnje članstvo i prvu slikovnicu djeci rođenoj u tjednu obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, te organizira susret sa dosadašnjim članovima. Onima malo nemarnijima pri vraćanju knjiga bit će drago čuti da im se u tom periodu zakasnina neće naplatiti. U prostoru knjižnice organizirana je prodaja starih i otpisanih knjiga.

U suorganizaciji s Pučkim otvorenom učilištem, u srijedu 21. listopada u 19 sati u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma na glazbenoj će večeri, odnosno multimedijalnom etnografsko-glazbenom kolažu „Zlatna grana“ gostovati književnica i glazbenica Lidija Bajuk, a dva dana kasnije u isto vrijeme u prostoru Kluba kulture prof. Petar Babić moderirat će glazbeno-poetsku večer s križevačkim autorima „Čitajmo pod zvijezdama“.
U srijedu 28. listopada u Podrumskoj će dvorani s početkom u 19 sati predavanje i tribinu „Kad se nebo ospe zvijezdama“ održati Ratko Matić i Antun Martinović, a u istom će prostoru 4. studenog prof. Ivan Peklić održati predavanje „Sjećanje na Ninu Vavru“ povodom 130. godišnjice rođenja poznate hrvatske glumice, spisateljice i prevoditeljice.
Tamo će 18. studenog u 18 sati književnica Božica Jelušić predstaviti zbirku pjesama „Tuga uspomena“ Katarine Pavletić.
Književnik Mladen Kušec vozit će se pod motom „Skitam se i čitam“ u bibliobusu po Kalničkom prigorju.

Gradska knjižnica organizira izložbu knjiga i radionicu „Kad se nebo ospe zvijezdama“ u povodu Međunarodne godine astronomije koju će, u prostoru knjižnice i pod vedrim nebom, voditi Ratko Matić i Antun Martinović, te likovnu radionicu s istom temom na dječjem odjelu. Na dječjem će se odjelu od 15. do 25. listopada održavati i nacionalni kviz za poticanje čitanja „Kroz knjige do zvijezda“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.