Ponosna pobjeda križevačkih rukometaša

Panika u trbuhu, voda u ušima, kriza igre, tako se zvalo stanje u rukometnom klubu “KTC” nakon prva tri kola i tri poraza u ovosezonskom natjecanju. U goste Križevčanima je dolazio novajlija u ligi RK “Vidovec” koji, da se razumijemo, nije nikakva drugorazredna momčad, već ekipa sastavljena uglavnom od igrača iz Varaždina tj. iz “Varteksove” druge momčadi.

Domaćin je bio dosta oslabljen i neigranjem ozlijeđenih prvotimaca Kraljića i Krunoslava Hunjaka s time da su i Pavliček a i Neven Predojević, inače nosioci igre, cijeli tjedan bili bolesni. Bez obzira na sve činjenice imperativ križevačkih rukometaša je bio samo pobjeda jer u suprotnom naš bi klub pao u dosta nezavidan i neželjen položaj, a može se reći i igrački nekorektan. Početak utakmice odmah je donio početak nevolja za domaćina, obranu igra dosta solidno no u napadu zabija prvi gol tek u 8. minuti a do 15. minute uspijeva zabiti samo tri pa mu i skor tako nosi 1:4 i 3:7. Tada se stvari na terenu počinju mijenjati i uz dosta žestoke borbe s obje strane gosti popuštaju i u 5 minuta “KTC” stiže na samo jedan gol zaostataka. Kao po nekom scenariju, prvo pet minuta dobre igre za “KTC” pa zatim pet minuta za Vidovčane koji to fantastično koriste i odlaze na gotovo nedostižnih 7 golova prednosti u 25. minuti (8:15). Do kraja poluvremena se rezultat i nije nešto mijenjao tako da gosti odlaze na odmor sa 6 golova viška u džepu i vrlo dobro motivirani. Moramo dodati kako je domaćin u prvom dijelu igre pogodio 6 stativa i promašio sedmerac.

Drugo poluvrijeme nitko od prisutnih na tribinama ali niti za zapisničkom stolom nije više vjerovao da se križevački klub može  vratiti u igru i bar smanjiti zaostatak a kamoli nešto više. Da sport nije često predvidljiv pokazalo je to drugo poluvrijeme, kad domaćin konačno pokazuje svoje pravo lice i demantira prvo svoju dosadašnju igru a time i sve nazočne u dvorani. Na parket je izašla ekipa koja silno želi pobjedu i spremna je bez obzira na sve nedaće dati sve od sebe pa što bude bude. I bilo je već u 40. minuti 20:22, a u sedam minuta kasnije domaćini i prvi put u utakmici izjednačuju rezultat na 23:23. Od 47. minute na terenu prava Hitchockova drama i ekstremno šokantno za sve nazočne, dvorana je bila nabijena emocijama i svi su svaki pokret igrača i svaku odluku sudaca pomno i zdušno pratili. Do same završnice igralo se gol za gol, ako jedna ekipa postigne pogodak postiže i druga, ako jedna promaši promaši i druga i tako sve do zadnje 60. minute. U tom razdoblju igre “KTC” je gotovo stalno bio u vodstvu dok su se gosti uspješno vraćali. I za suce je to bilo iznimno teško suditi jer je bilo puno žestoke igre tako da je bilo i puno isključenja s obje strane, u 37. minuti je gostujući igrač broj 11 Zoran Posavec dobio direktni crveni karton.

Zadnja minuta i zadnji napad domaćina završava postizanjem pogotka dok gosti preostalih 30 sekundi “gute” loptu bez neke ideje što domaćin svojom fanatičnom obranom koristi i dolazi do zaslužene prve pobjede ove sezone, rezultatom 32:31. U prvom poluvremenu viđen je dio igre koji ne zadovoljava kvalitetu koja se očekuje u ovom natjecanju a želi se dobar pomak na ljestvici, dok je u drugom dijelu viđeno nešto sasvim drugo. Vidjeli smo ekipu koja zna i može igrati dobar rukomet, ekipu punu zajedništva i želje za dobrim rezultatom. Takav stav im treba i u sljedeća dva kola kada idu na gostovanje, prvo u Viroviticu a drugo u Vinkovce a može se reći kako se približno takvom igrom i s  gostovanja može donijeti bar dva boda.

RK “KTC” : RK “VIDOVEC” 32:31 (11:17)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Višnjević 20 obrana, Šporer 2 obrane, Taras 11(6) golova, Kamenar 8, Neven Predojević 5, Roman Predojević 4,Pavliček 2, Čorda 2, Šignjar, Petrač, Igor i Ivan Augustinčić, Vuković, Matija Hunjak, TRENER: Dragutin Miklečić. Sl. Predstavnik: Josip Petrlić – Pjer. Isključenja: domaćin 14 minuta, gosti 20 minuta. Sedmerci: “KTC” 6/10, “Vidovec” 6/6.

Vezano

Komentari su zatvoreni.