S gradilišta perona ukrali bager vrijedan više od 200.000 kuna

Radnike u Kloštru Vojakovačkom na poslu dočekalo neugodno iznenađenje. Taj bager ima univerzalni ključ za vrata i jedinstven za paljenje motora. Kako ga je netko pokrenuo, ne znamo – kaže šef gradilišta

Radnici Pružnih građevina, tvrtke kćeri HŽ-Infrastrukture, nemalo su se iznenadili kada su u ponedjeljak došli na posao na gradilište u Kloštru Vojakovačkom nedaleko od Križevaca. Netko je tijekom noći, naime, ukrao ni više ni manje nego nekoliko godina star radni stroj marke JCB4CX u vlasništvu njihova kooperanta. Krađu bagera vrijednog više od 200.000 kuna odmah su prijavili policiji, ali počinitelji još nisu pronađeni. Šef gradilišta sumnja da možda nikada ni neće biti otkriveni.

– Riječ je ciljanoj i dobro organiziranoj krađi. Na žalost, bojimo se da je taj bager već pronašao svojeg kupca i to najvjerojatnije preko granice – istaknuo je Zvonko Perčin i dodao kako su se slične krađe već događale u Hrvatskoj, ali nikada u ovoj regiji. Šefu gradilišta jednostavno nije jasno kako je netko mogao ukrasti tako veliki stroj, a da to nitko nije primijetio. Tim više jer se nalazi u blizini zgrade na željezničkom kolodvoru i tamo prolazi dosta ljudi.

– Taj bager ima univerzalni ključ za vrata i jedinstven za paljenje motora. Kako ga je netko pokrenuo, nikome nije jasno – rekao je Perčin.
Doznajemo da je gradilište bočnog perona i odvodnje osigurano, ali pitanje je hoće li biti odštete jer nije bilo čuvara. U tvrtki, pak, kažu da je nemoguće na trasi od 20 kilometara svugdje imati čuvara, ali da će sada pojačati kontrole. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.