Predsjednik Milanović odlikovao šest križevačkih branitelja

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović položio je danas vijenac ispred spomen obilježja “Ponos branitelja – u znaku križa” i sudjelovao u obilježavanju proslave Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 31. obljetnice oslobođenja nekadašnje vojarne JNA “Kalnik” i skladišta naoružanja “Široko Brezje”. Svoje vijence položile su i obitelji poginulih branitelja te izaslanstva braniteljskih udruga, Grada Križevaca i Županije. U prigodnim govorima braniteljima su zahvalili gradonačelnik Mario Rajn, župan Darko Koren, državni tajnik Branko Hrg i saborski zastupnik Mišel Jakšić te nekadašnji predsjednik Skupštine općine Stjepan Palijan i tadašnji zapovjednik križevačke policijske postaje Božidar Štubelj. Predsjednik Milanović je naglasio veliku žrtvu koju je dalo 37 poginulih križevačkih branitelja i više od stotinu ranjenih.

Kao i obično u povijesti, a posebno u ovom zadnjem ratu, nitko nam ništa nije dao. Hrvatska se spasila sama. To treba ponavljati onima koji ne žele čuti, a danas nas nazivaju udruženim zločinačkim pothvatom. Meni je toga, kao hrvatskom čovjeku, političaru lijeve orijentacije, liberalnom, gradskom ako hoćete – dosta. Lijek protiv toga je tvrdoglavo i uporno uvjeravanje i dokazivanje. Naša prava su pretočena u državu zahvaljujući borbi i žrtvi hrvatskih branitelja prije svega. Do ove zemlje je stalo jedino i samo nama“, poručio je Milanović čestitajući križevačkim braniteljima njihov dan.

Redom hrvatskog trolista odlikovao je Matu Babića, Željka Beroša i Mladena Bolteka, a Redom hrvatskog pletera Damira Čerića, Nebojšu Parazajdu i Darka Pukeca. Predsjednik je obišao i Spomen sobu hrvatskim braniteljima u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.