Rukometaši KTC-a poraženi i kod kuće

Križevački rukometaši su sa dosta opreza očekivali sraz između njih i trenutačno najjače ekipe u II HRL sjever, Brod Konstruktora iiz Slavonskog Broda. Oprez je bio naglašen no istovremeno i želja da se pokaže i vidi što sve ova ekipa KTC-a može, s obzirom na to da su u prošlom kolu odigrali, jednostavno rečeno, jako loše. Gosti iz Broda su ove sezone odlučili uzeti prvenstvo i otići rang više, pa su  se sukladno tome i pojačali, makar su i prošle sezone bili poprilično jaki. U svoje redove su doveli dva igrača koji su dosad igrali prvu ligu, s time da je jedan od njih bio i reprezentativac Hrvatske U 21. Teško se vaditi na takvoj ekipi no dosad u Križevcima rijetko je tko uzeo bodove, a još rjeđe pobijedio s nekom velikom rezlikom.

Nažalost, bez obzira na protivnika susret je pokazao da se s Brođanima itekako da igrati, ali za to trebaju svi igrači biti u svom dobrom izdanju, što ovoga puta nije bilo niti blizu. Već na samom  početku gosti pokazuju tko je gazda na terenu te vode 3:0 u 3 minuti. Tek nakon toga domaćin dolazi do nekakve suvisle igre što se vidi na rezultatu – u 7 minuti izjednačenje na 4:4, a uskoro i vodstva od 8:6 (14min.). Ponovo preokret gosti – postižu tri pogotka zaredom i do poluvremena polako povećavaju svoju prednost na 13:16. Mora se napomenuti da su igrači KTC-a u 19 minuti kod rezultata 9:9 igrali samo sa 4 igrača, zbog isključenja Čorde i Kraljića. Potonji se i ozlijedio u 25 minuti.

Drugo poluvreme ista situacija – domaćin radi neprisiljene greške u napadu, loše igra obranu, dok Brođani uz odličnu igru u obrani zahvaljujući obranama svoga vratara situaciju drže pod kontrolom. I napade lako realiziraju i u 38 minuti je već 21:16. Tada dolazi period kada KTC pokazuje da zna igrati rukomet pa u tri minuti smanjuje na samo dva gola zaostatka, a imaju i napad koji ne uspijevaju  realizirati. Nakon toga sedam minuta debakla za Križevčane koji uspiju zabiti 1 a primiti 7 golova! Utakmica ima pobjednika već u 49 minuti. Daljnji rasplet je bio samo pitanje s koliko će golova razlike Brođani pobijediti. Ovakav poraz od – 10 golova u križevcima se nije dogodio godinama. Ovu tekmu se treba zaboraviti i izvući pouke iz visokog poraza. Potrebno je pripremiti se za što bolju igru na sljedećem gostovanju u Petrijevcima. Istina stoji da igrači KTC-a mogu puno, puno više od onoga što su nam prikazali u ova prva dva kola.

RK“KTC“ : RK“BROD KONSTRUKTOR“  28 : 38 (13:16)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: N. Predojević 9, Petrač 6, Taras 5, Čorda 3, K. Hunjak 3, M. Hunjak 1, R. Predojević 1, Pavliček, Šignjar, Kraljić, Kamenar, Vuković, Višnjević, Šporer. Trener Dragutin Miklečić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.