Rukometaši KTC-a prvenstvo otvorili minimalnim porazom

Počelo je natjecanje u 2. HRL-sjever za rukometaše, u kojoj sudjeluju i rukometaši KTC-a iz Križevaca. U pripremnom razdoblju odigrali su zeleno-žuti nekoliko utakmica koje su rezultirale polovičnim uspjehom u pogledu pobjeda i poraza. No, svrha tekmi bila je opravdana jer su treneru Dragutinu Miklečiću dale dobar uvid u raspolaganje igračkim kadrom, s kojim će parirati suparnicima, ali i po mogućnosti napasti prvu poziciju u prvenstvu!

U odnosu na proljeće i na prošlu sezonu klub su napustitli Damir Pavliček, Mladen Čorda, Marko Benković, Vedran Višnjević, Dejan Kraljić i Marko Šporer, gotovo sve igrači iz prve postave, dok su se klubu priključili Darijan Bošković, Saša Slukan i Ivan Kavran. Uz te iskusne igrače ove godine je i nekoliko mlađih rukometaša iz domaćeg pogona priključeno prvoj postavi – braća Robert i Zvonimir Marković, Ivan Katavić, Luka Kemenović i Luka Nemčić. Ova nova postava KTC-a tjera struku da i drugačije postavi igru u odnosu na višegodišnji dosadašnji rad, što u nekom kratkom roku i nije baš izvedivo u potpunosti.

Utakmica prvoga kola u kojoj su gosti iz Križevaca gotovo cijelim tijekom susreta vodili, unatoč svojim neprisiljenim grešakama, no ipak su izgubili. Unatoč porazu valja kazati da je KTC na ovoj utakmici bio osjetno i vidljivo bolja i kvalitetnija momčad. U obrani se igralo na visokoj razini dok je u napadu falio tip igrača koji bi pucao iz vanjskih pozicija. I domaći golman ali i golman gostiju igrali na visokoj razini, s tim da je domaći obranio i 4 sedmerca, a gostujući jedva jedan.  Igralo se tvrdo i požrtvovno, a uočilo se da domaćin iz Borova na postavljenu obranu KTC-a nije bio u stanju uraditi gotovo ništa. Suđenje ne volimo baš spominjati, no ovaj put je bilo iznimno nekorektno i direktno je utjecalo na sam tijek utakmice, a zadnjim odlukama i na konačni rezultat. Sljedeće kolo RK KTC igra kod kuće protiv rukometaša iz Ivanske koji su prvo kolo izgubili u Slatini.

1.kolo 2. HRL sjever
HRK BOROVO – RK KTC 22:21 (10:11)

Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić iz Štivica. Nadzornik: Igor Noskov iz Osijeka

RK Borovo: Pochert, Pavlović, Skaramuca 7, Abramović, Radojević 2, Brođanac, Horvat 1, D. Marković 7, Krajina, Čavić, Glavanović, Polhert 2, Barić, Franić 3, Severić. Trener: Saša Rajaković

RK KTC: Bogdan, Šignjar, Kemenović, Kavran 3, Slukan 11, Kraljić, R. Predojević 1, N. Predojević 3, Nemčić, K. Hunjak 2, Zemljak, M. Hunjak, Z. Marković, Augustinčić, Katavić, Bošković 1gol i 14 obrana. Trener: Dragutin Miklečić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.