Afera “kukuruz” – Grad prvostupanjskom presudom izgubio spor

Grad Križevci još se nije oglasio o sporu koji je izgubio na Općinskom sudu u Bjelovaru, a koji je radi naknade štete pokrenuo Igor Novosel. Prema prvostupanjskoj presudi, potvrdio nam je Novosel, Grad Križevci mu treba platiti oko 34 tisuće eura zajedno s pripadajućom zateznom kamatom, troškove njegovog odvjetnika kao i sudske pristojbe i troškove vještačenja u sporu za naknadu štete zbog nestanka kukuruza s parcele u Gornjem Čretu. Zasad još nema ni komentara gradonačelnika Marija Rajna na društvenoj mreži Facebook, gdje je prošloga tjedna brzo reagirao na prozivku NK Radnik Križevci oko izgradnje pomoćnog terena s umjetnom travom. Budući da je ovo već treći spor koji je Grad izgubio u slučaju oko nestalog kukuruza s parcele u Gornjem Čretu, pitali smo koji su sljedeći potezi gradske vlasti, hoće li se žaliti na presudu i ući u još jedan sudski postupak ili će isplatiti naloženi iznos štete. Odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Podsjetimo, Novosel je ranije dobio dva spora protiv Grada Križevaca koje je pokrenuo zbog smetanja posjeda na gradskoj parceli koju je imao u zakupu i na njoj je sijao kukuruz. Prije negoli ga je pokupio, žetvu je obavio netko drugi i silažu odvezao u bioplinsko postrojenje Maks u Rovišću. Novosel je, nakon toga, tužio Grad za smetanje posjeda i nakon prvostupanjske odluke u njegovu korist, presudu je potvrdio Županijski sud u Zagrebu. Grad je lani najavio da će tražiti reviziju te odluke na Vrhovnom sudu i angažirao je odvjetnicu Jadranku Sloković. Međutim, na temelju pravomoćne presude za smetanje posjeda Novosel je tražio naknadu štete i dobio je spor. U odluci suda navodi se da je Grad Križevci neovlašteno smetao posjed koji je Novosel obrađivao te je odgovoran za nastalu štetu.

Bio sam spreman na nagodbu, no druga strana taj prijedlog nije prihvatila. S kamatama i troškovima Grad sad mora platiti oko 50 tisuća eura. Predložio sam da novac uplate za Dječji dom Sveti Marko Križevčanin“, potvrdio nam je Igor Novosel. Kad će završiti i koliko će ukupno koštati ova priča za koju je prijašnji zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević tvrdio da je “jasno vidljivo da nema nikakvog spomena o krađi sporne kukuruze“, nije poznato, no štetu će, prema dosadašnjim sudskim odlukama, platiti građani Križevaca iz gradskog proračuna.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Bravo za gradsku upravu,braavoooo!!!Nadam se da je ovo posljednji mandat ove garniture.Ništa osobno,samo se ne vide rezultati.Ne šljive okolna sela pol posto,nema nogostupa,staza,PZ Gornji Čret je još malo džungla do koje treba doći terenskim vozilom jer auti nemogu zbog nepostojeće ceste.Nema novih firmi,ima samo životinjskog i biljnog svijeta…

Komentari su zatvoreni.