Ljubitelje sporta s narančastom loptom očekuje bogata košarkaška jesen

Iza nas je uspješan košarkaški vikend koji su subotnjom pobjedom nad “Bjelovarom” 90:81  u 1. kolu kupa regije otvorili košarkaši “Radnika”. U prvom poluvremenu Križevčani su se uigravali, tražili i namještali šut, no u drugom dijelu nadahnutom igrom u napadu i zonskom obranom lako su se obračunali s Bjelovarcima.
U sastavu križevačkog kluba na toj utakmici uz odličnog Martinovića na listu najboljih strijelaca upisali su se Maksić s 21 poenom i Erak s 19 poena (uz brojne skokove).

Trener Tomas u igru sve češće uvodi i mlađe igrače jer po novoj odluci Hrvatskog košarkaškog saveza u utakmicama  druge košarkaške lige uvijek na terenu mora biti barem jedan junior. U susretu s Bjelovarom posebno se istaknuo mladi Dominik Nervo koji je potvrdio da može itekako dobro parirati i seniorima.
Kod Bjelovarčana je odličan dojam ostavio Stefan Zadravec.
Da smo grad košarke i najkošarkaškiji grad u okolici i u županiji potvrdio je pobjedom i drugi križevački drugoligaš, KK “Križevci” koji je u premijernom nastupu i pred brojnom publikom pokazao novu momčad i  zamrznuo Đurđevačku “Mladost” na -68 (121:53). Istina, znali smo da je ekipa Mladosti slabija od Križevčana, ali toliki koševi svakako su za pohvalu.  Križevački “Žapci” dominirali su u svim segmentima igre. Priliku su  dobili svi igrači, a najbolje su je iskoristili Šiprak (28 poena, 11 skokova) i Čusek (23 poena).
Ovim pobjedama obje križevačke ekipe bliže se međusobnom srazu u 3.kolu kupa regije. Prije velikog derbija i borbe za gradski tron “Radnik” bi trebao svladati ekipu “Podravca” iz Virja.

Usprkos činjenici da košarke ima vrlo malo u medijima, a i naši se reprezentativci nisu baš proslavili na netom završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj, sve je više klinaca koji žele trenirati baš košarku te oba križevačka košarkaška kluba imaju podmladak.

Baš za te najmlađe ligaška je sezona već počela. Mladi kadeti “Križevaca” u nedjelju su ugostili ekipu “Bistre” iz Molvi i do 33. minute bili su vrlo blizu prvoj pobjedi. No, najbolji “Bistraš” Molnar bio je posebno dobro pucački raspoložen i našima je utrpao 40 poena i utakmica je završena rezultatom 44:57 u korist mladića iz Molvi. Treneri križevačkih “Žabaca” Toni Svoboda i Darko Sokolić svakom su igraču dali koju minutu, no bolji od ostalih bili su Marković (14) i Smojver (9) i  obojica su, poput pravih žabaca, skakali pod oba obruča.

Danas će na parket istrčati i mlađi kadeti “Radnika” koji će u 19.30 u gimnazijskoj dvorani ugostiti vršnjake iz đurđevačke “Mladosti”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.