Križevački košarkaši ‘žapci’ na pripremama u Olimpijskom centru

Košarkaši “Križevaca” ili samoprozvani Žapci na pripremama su, a gdje drugdje nego u zavičaju žaba – Gorskom Kotaru. Nakon bazičnih priprema na križevačkom stadionu već dobro uvježbanim skokom odrazili su se u Hrvatski olimpijski centar Bjelolasicu. Iako se već godinama govori o uređenju našeg jedinog olimpijskog centra uvjeti ondje neusporedivi su s onima na našem stadionu. Za početak, čitava je atletska staza presvučena u crveno, naravno tartanom.

O kapacitetima dvorane, prilagođenim sportskim jelovnicima i ostalim pogodnostima da i ne govorimo. Pun hvale je i trener Dražen Jendriš: “Igrači i stručni stožer iznimno su zadovoljni uvjetima u Hrvatskom olimpijskom centru. Atmosfera je odlična, vlada pravi timski duh.”
Dobro, nestalo im je vode za piće, ali klupsko je vodstvo brzinom svjetlosti u brda poslalo našu križevačku. Naravno, sportaši drugih klubova pa čak i nekih reprezentacija koje borave u ovoj planinskoj oazi koja je na tren presušila pomalo zavide našima na dobroj organizaciji.
Pripreme za prvu sezonu u A2 ligi dakle, vrlo su ozbiljne. Sastavljena je i sasvim nova ekipa od igrača mahom nositelja igre u klubovima iz kojih su došli. Iako većina od njih prvi puta odrađuje ovako detaljne i temeljite pripreme, igrači su se vrlo brzo priviknuli na novi režim treninga, uključujući i dvojicu juniora – Kljujeva i Dekovića. Pod budnim okom profesora Tomislava Krističevića, inače bivšeg trenera našeg olimpijca Ivice Kostelića, dečki su u pogonu od ranog jutra. Tri dnevna treninga potpuno ih iscrpljuju pa nisu sposobni, a niti voljni, za upoznavanje čari Gorskog Kotara. Mislim da žabe i alkoholne biljne eliksire još nisu probali.
Križevački Žapci na Bjelolasici ostaju do nedjelje, a seriju pripremnih utakmica otvorit će u subotu u utakmici s prošlogodišnjim prvoligašem “Alkarom” iz Sinja.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.