Povećan broj gradskih stipendija – objavljen popis studenata

Studenti s područja Križevaca, njih dvadeset pet, dobivat će u ovoj školskoj godini gradsku stipendiju od 1.500 kuna, odnosno 199,08 eura, odlučilo je Povjerenstvo za stipendiranje studenata prema listi reda prvenstva. To je više studenata nego lani, kad je gradsku potporu dobivalo njih 19, ali i dva i pol puta više negoli je bilo predviđeno Odlukom o stipendiranju za ovu godinu. Križevački studenti stipendije dobivaju za 12 mjeseci, za razdoblje od listopada do sljedećeg rujna, a s prvom ratom u prosincu dobivaju iznos za tri mjeseca. Lista reda prvenstva objavljena je ovdje, a u roku od osam dana studenti mogu podnijeti pisani prigovor gradonačelniku.

Na javni natječaj objavljen sredinom rujna prijavilo se više od 40 studenata, a pozicija na listi ovisi o kriterijima utvrđenim Pravilnikom o stipendiranju. Najviše bodova donose uspjeh u školovanju, odnosno studiju, godina studija i pojedinačne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim natjecanjima tijekom srednje škole, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, zatim socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji, deficitarnost zanimanja, volontiranje te ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini.

Svrha stipendija koje dodjeljuje Grad je poticanje i osiguranje uspješnosti, obrazovanja za deficitarne struke i socijalne jednakosti studenata. Pod pojmom deficitarno zanimanje podrazumijeva se ono zanimanje za koje prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci nema prijavljenih nezaposlenih osoba, odnosno prijavljeno je manje osoba od iskazanih potreba. To su već godinama liječnici, stomatolozi, logopedi, inženjeri elektrotehnike, strojarstva i građevine te nastavnici fizike i matematike. Među dvadeset pet stipendista, čak dvanaest je studenata medicine, no među prijavljenima nema niti jednog budućeg nastavnika matematike ili fizike.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.