Gornja Rijeka proslavila Dan općine

GORNJA RIJEKA – U Gornjoj Rijeci i u proteklih se godinu dana mnogo radilo, tako da je načelnica Štefica Tukša na svečanoj sjednici u povodu Dana općine, održanoj u lovačkom domu u Fajerovcu, izvijestila o nizu uspješno realiziranih projektima te brojnima koji su u tijeku.
Među značajnijim investicijama izdvojila je ulaganja u poduzetnički inkubator, koji bi željeli što prije staviti u funkciju odnosno dati u najam za obavljanje proizvodnih djelatnosti.
– Želja nam je do kraja ove godine staviti inkubator u funkciju, no to će ovisiti o pomoći Županije i nadležnog Ministarstva. Zainteresirani za najam prostora postoje, a time bi se na području naše općine otvorila nova radna mjesta, rekla je načelnica Tukša.

U gornjoriječkom kraju u proteklom se razdoblju mnogo radilo na vodoopskrbi, izgradnji kanalizacijske mreže te modernizaciji cesta. Na području 14 naselja na poljske je putove navezeno ukupno 1500 prostornih metara kamenog materijala, a na području Općine sanirano je čak 11 divljih odlagališta smeća, izvijestila je načelnica Štefica Tukša. Izdvojila i početak konzervatorskih radova na zidinama vlastelinskog grada Mali Kalnik te crkvi u Gornjoj Rijeci, kao i da je na crkvi u Dropkovcu u tijeku sanacija pročelja i interijera.
– U općinskoj knjižnici na raspolaganju je oko 4000 knjiga, različiti časopisi te didaktičke igračke, a u igraonici su trenutno dvije grupe sa po 20 djece. Time je zapravo dokazana potreba za širenjem prostora, tako da smo krenuli u proširenje knjižnice, rekla je Š. Tukša.

Što se tiče proširenja sportske dvorane, pripremljena je sva potrebna dokumentacija, no zbog trenutne krize realizacija je zastala, a načelnica Tukša je i to izdvojila kao prioritet u narednom razdoblju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.