‘Uspori za 10’ ide dalje

Stop - PolicijaKRIŽEVCI – Policijska postaja u ožujku je pokrenula preventivnu akciju ‘Uspori za 10’; njome su uz pomoć osnovaca željeli odgovoriti na brojke prema kojima u 995 prometnih nesreća upisanih na njihovom području u prošlih pet godina, gotovo trećina imala je uzrok u nepropisnoj ili neprilagođenoj brzini. Djeca su trebala pomoći sudjelovanjem na natječaju za izradu promidžbenog letka koji bi vozače pozivao da smanje gas za bar deset kilometara.
– Pri čemu je izabran najbolji likovni rad djece na temu brzine i prometnih nesreća, dakle radi se o učeniku 5b razreda OŠ Ljudevit modec Vinku Kamenariću. Dakle, njegov rad je uzet kao predložak za izradu letaka i plakata koji će se postavljati na mjesta gdje je veća frekvencija sudionika u prometu, izvijestio je službenik za prometnu sigurnost i preventivu križevačke postaje Željko Kemenović, te rekao da je ovime prva faza projekta uspješno okončana.

Uz letke i plakate dovršena je i izrada maketa policajaca s brzinomjerom, koje će seliti po prometnijim mjestima, ponajviše uz pješačke prijelaze. Materijali će se dijeliti upravo pred ljeto, kada povoljni uvjeti za vožnju mame na brzinu, a ona preko mjere prouzročila je spomenutih pet zadnjih godina šest smrtnih stradanja u Križevicma i okolici.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Durdica Josic Pucl piše:

    Nema reda a niti zakona za takve. Treba im svima oduzeti vozacku i dati debelu kaznu. Neki dobro prolaze, jer imaju zaledjinu.

  2. Ivan Bermanec piše:

    kaj mislite da vas neko slusa????

Komentari su zatvoreni.