Puhački orkestar gostovao u Hercegovini

Ovog je vikenda Gradski puhački orkestar Križevci održao cjelovečernji koncert u južnoj Hercegovini u Trebižatu, mjestu pored Čapljine, kamo  su došli na poziv Hrvatskoga kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga“. Pod ravnanjem maestra Marija Komazina Križevčani su u petak na ljetnoj pozornici Doma kulture u Trebižatu, u sklopu završne večeri tamošnjeg Kulturnog ljeta, oduševili više od stotinu posjetitelja.

Posjetitelji su uživali u zanimljivom i raznolikom repertoaru koji je počeo koračnicom Marka Poklepovića Brački admirali i Budnicom Trenkovih pandura, a nastavio se 3. stavkom Prve suite u Es-duru Gustava Holsta.

Nastavak u ležernijem, neklasičnom tonu dao je naslutiti poznati marš Johna Philipa Souse The Liberty Bell, nakon kojeg su uslijedile poznate pop i rock skladbe Reach out (I’ll be there) motown grupe Four Tips, potpuri poznate američke grupe The Doors te kompozicija Heal The World nedavno preminulog pop-kralja Michaela Jacksona.

Križevčani su svoj koncert priveli kraju uz nezaboravne melodije poznatog majstora filmske glazbe Ennia Morriconea te uz Gershwinovu simfoniju Amerikanac u Parizu. Pljesak publike naveo je orkestar da izvede još i Brazil Aryja Barrosa, a završetak koncerta bio je popraćen i stajaćim ovacijama.

Nakon koncerta Križevčani su nastavili druženje s članovima KUD-a, a ostatak vikenda proveli su vrlo aktivno jer su im domaćini, na čelu s predsjednikom društva Mirom Brajkovićem, pripremili nekoliko zanimljivih izleta kako bi ih upoznali s posebnostima hercegovačkoga kraja.

Predsjednik križevačkih puhača Krunoslav Šimunec u ime cijelog orkestra zahvalio je članovima HKUD-a „Seljačka sloga“ na gostoprimstvu te ih pozvao da dogodine posjete Križevce te njihov puhački orkestar nastupi na 4. festivalu puhačkih orkestara Poohfestu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.