Studij varaždinskog FOI-ja i u Križevcima?

U suradnji s Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, od ove jeseni vrlo vjerojatno će u Križevcima biti pokrenut studij primjene informacijskih tehnologija u poslovanju.
Predstavnici FOI-a – dekan fakulteta prof.dr.sc. Željko Hutinski, prodekan za nastavu doc.dr.sc. Dragutin Kermek te doc.dr.sc. Miroslav Baća, dva puta su se u Varaždinu i Križevcima susreli s križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladenom Tenodijem, te razgovarali na temu otvaranja novog studija u našem gradu.

Prema izjavi križevačkog pročelnika, studij u Križevcima trebao bi biti stručni studij informatike, smjer Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Studiranje bi trajalo tri godine i ustanovljeno je kao izvanredni studij, što bi, napominje, izuzetno koristilo zaposlenim osobama sa završenom četverogodišnjom srednjom školom da se dokvalificiraju putem stručnog doškolovanja.

Za upis na studij neće se provoditi prijemni ispit već će se kandidati klasificirati prema ocjenama iz srednjoškolskog obrazovanja. Kao mjesto održavanja i provođenja stručne nastave, napomenuo nam je Tenodi, javljaju se upravne zgrada bivšeg poduzeća Čelik, već osposobljene za organizaciju nastave jer je u njima bilo sjedište križevačkog odjela Splitskog veleučilišta. To veleučilište, dodajmo, već nekoliko godina u Križevcima ne postoji. Vodeći ljudi s varaždinskog fakulteta kao i ‘pregovarači’ s križevačke strane, vjeruju da će ponuda ovog fakulteta zainteresirati Križevčane.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.