Nabava opreme Centra za socijalnu skrb nije u nadležnosti Grada

KRIŽEVCI – Djelatnici Centra za socijalnu skrb u Križevcima promijenili su adresu i s jedne lokacije u središtu grada skrasili se u novim prostorima nedaleko starih. Iako prostorno blizu, novi prostori za rad Centra, za čiju je kupnju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izdvojilo oko 5 milijuna kuna, značit će razliku od neba do zemlje kako za svoje korisnike, tako i zaposlenike.

– Centar za socijalnu skrb je u starim prostorima u Zakmardijevoj ulici radio u neadekvatnim uvjetima. Osobe koje se teže kreću jako su teško dolazile do njihovih prostorija, a osobe sa invaliditetom zapravo uopće nisu mogle doći u Centar. Sigurno da će se preseljenjem u novi prostor poboljšati uvjeti rada zaposlenih, kao i rad samog Centra za socijalnu skrb, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Tome u prilog ide i veličina prostora na novoj adresi – 17 zaposlenih preselilo je iz 270 starih u čak 600 novih četvornih metara u Jelačićevoj ulici. Križevački gradonačelnik B. Hrg komentirao je i napise u jednim dnevnim novinama da će djelatnici Centra za socijalnu skrb u nove urede unijeti stari namještaj, pisati na starim računalima i telefonirati na istim telefonima kao i do sada.

– Znamo da nisu baš sjajna vremena i drago mi je da su zaposlenici Centra to uvidjeli i prihvatili. Odlučili su se preseliti u nove prostore, kako bi svi skupa lakše radili. Uvidjeli su da namještaj i opremu imaju takvu kakvu imaju, te da ostanu u starom prostoru ništa se ne bi promijenilo. Stoga su zaključili da je bolje, pa makar sa starim namještajem, biti u novom prostoru, rekao je Hrg.

Gradonačelnik Križevaca posebno je prokomentirao navod iz novina da novac za novu opremu nije osigurala ni država, ni Županija, a niti Grad.
– Grad i Županija nemaju ovlasti financirati opremanje takvih prostora. Lokalna uprava može samo pomoći, stoga nije dobro da se Grad Križevci navodi u takvom kontekstu, rekao je B. Hrg.

Ispražnjeni bivši prostori Centra povući će za sobom čitav niz preseljenja. Kako doznajemo, u njima bi svoje novo mjesto mogli naći djelatnici Pučkog otvorenog učilišta, u čije bi pak sadašnje prostore uselio Gradski puhački orkestar i folkloraši. Također, zbog adaptacije zgrade sinagoge za potrebe državnog arhiva nove prostore za rad trebat će niz udruga, radio amateri, izviđači, Zajednica tehničke kulture i Komorni teatar, a Gradska knjižnica ‘Franjo Marković’ ishodila je idejno rješenje i lokacijsku dozvolu za prenamjenu nekadašnjeg kina ‘Kalnik’ u svoje novo sjedište. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.